Verslag laatste wedstrijd Evert-Jan Berkel

De laatste veldwedstrijd van DES 7 op 10-10-2020 was een bijzondere: Evert speelde nog eenmaal mee, zijn laatste korfbalwedstrijd na maar liefst 50 seizoenen bij DES te hebben gekorfbald! Bovendien stond er ook nog iets op het spel: we konden (mede-)kampioen worden, maar dan moesten wij winnen en koploper Maassluis verliezen.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd Evert door DES 7 verrast met een jubileumshirt, waarin hij ook de wedstrijd zou gaan spelen. Ook Rowan zette Evert in het zonnetje. Hij feliciteerde Evert met zijn jubileum namens het bestuur en heel DES. We hielden het niet droog, maar dat lag meer aan het weer.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op: beide partijen scoorden vrij snel twee keer, maar daarna bleek DES gemakkelijker tot goede aanvallen en kansen te komen dan de tegenstander. Nog belangrijker was dat we ook bleven scoren. De rust bereikten we daardoor met een 6-3 tussenstand. De woorden van coaches Marijn en Anne kunnen worden samengevat met de woorden ‘Ga zo door!’. Dat deden we dan ook in de tweede helft. Topscoorders aan onze kant waren Paul, die er zes van afstand in mikte, en Nanda, met vier doelpunten. De symbolische mijlpaal van de wedstrijd was de doorloopactie van Evert, wat een verdiende stip opleverde. Deze benutte Evert volgens het boekje. Hierna volgde een publiekswissel zonder publiek, maar met applaus van de aanwezige spelers en coaches. De eindstand werd 14-7. Hiermee werden we geen kampioen (Maassluis won), maar hebben we wel het veldseizoen afgesloten met een mooie en memorabele wedstrijd. Dank aan alle invallers en aan Anne voor het fotoverslag.