Wie zijn wij

ckv DES (Door Eendracht Sterk) is de oudste korfbalvereniging van Delft en omgeving en opgericht in 1919. Vanaf het ontstaan staat de combinatie van sporten en sociale cohesie centraal.

DES is zowel recreatief als prestatiegericht. Het beleid van de vereniging is erop gericht dat doorstroming van jeugd naar de senioren en met name naar het 1e team zoveel mogelijk geschiedt vanuit de eigen jeugd en daarom  veel aandacht krijgt. Zo werken we met een uitgebreid jeugdplan, met dank aan een aantal sponsoren, waarin de sociale- en sportieve ontwikkeling centraal staat. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat de kinderen op een enthousiaste manier in een veilige omgeving bewegen en in teamverband leren sporten / samen spelen. Dit doen wij tijdens het buitenseizoen op het Delftse sportpark “Biesland” en tijdens het binnen seizoen in onze zaal “De Hoornbloem” in Den Hoorn.

Naast het feit dat we een sportvereniging zijn vinden wij het sociale aspect, naast het korfbalveld, ook enorm belangrijk. Zo organiseert de vereniging ieder jaar een groot korfbaltoernooi (700+ aanwezigen), jeugdkamp, (kerst en nieuwjaar) borrels, schutterstoernooi en gezellige feesten met en voor de sporters maar ook voor de kring erom heen zoals onze vrijwilligers, de ouders en onze sponsors.

In de regio en korfbalwereld staat de vereniging bekend om haar goede sociale en sportieve karakter.

Wij willen een vereniging voor iedereen zijn die de sport Korfbal wil spelen in een recreatieve en sportieve omgeving. Een omgeving die zich bewust is van een maatschappelijke rol binnen Delft en omgeving.

Wij hopen dat u ons hierbij wilt ondersteunen als supporter en als sponsor.

Door Eendracht Sterk maakt sporten leuk.