Schoolkorfbal

Ontdek korfbal en doe mee met het Schoolkorfbal Toernooi 2023
Durf jij het aan?

Klik hier om je in te schrijven voor de gratis training(en).

Korfbal is een unieke en veelzijdige sport. Het is een gemende sport die draait om samenwerking tussen jongens en meiden, waar je zowel kan aanvallen an verdedigen met je snelheid en/of tacktiek een verschil kan maken. Maar het leukste is dat iedere speler kan scoren.


De drie Delftse korfbalverenigingen (ckv DES, ckv Excelsior en kv Fortuna) organiseren dit toernooi al vele jaren voor alle basisscholen in en om Delft. Wij hopen dat zich voor deze editie weer veel teams gaan opgeven.

Het schoolkorfbaltoernooi staat gepland op:
Vrijdag 12 mei 2023 van 16:00 tot 19:00 op sportpark Biesland (Delftse Hout)

Opgeven gaat via school, vraag je Gymdocent voor meer informatie.

Teams
Groep 2-6 spelen 4 tegen 4 (Mono-korfbal). Bij Monokorfbal wordt er gespeeld in een veld zonder middenlijn met twee palen. De verhouding jongen/meisje is hier niet belangrijk. Deze korfbal variant is voor jongeren kinderen veel leuker om te spelen, omdat ze vaak de bal krijgen en veel kunnen schieten.
De teams bestaan uit maximaal 6 kinderen.

Groep 7 en 8 zullen spelen in 8-tallen. De voorkeur voor jongen/meisje verhouding is 4-4. De 8-tal teams bestaan maximaal uit 10 kinderen. Het korfbal spel wordt in twee vakken gespeeld met elk een korfbalpaal en lijkt sterk op het echte Korfbalspel.

Trainen
Om je goed voor te bereiden op het toernooi, mag je 2 keer gratis mee komen trainen bij ons, ckv DES op het veld. We kunnen je dan alles leren over het spel en de spelregels, zodat je goed voorbereid en met meer plezier mee kan doen met het toernooi.
Klik hier voor meer informatie of om je (kind) aan te melden.
Je kan je hiervoor opgeven via schoolkorfbal@ckvdes.nl

Begeleiding
We doen een beroep op ouders en/of leerkrachten om bij elk opgegeven team te zorgen voor minimaal 1 begeleider(ster). Op deze manier hebben de kinderen altijd een vast aanspreekpunt die kan zorgen dat de kinderen op het goede moment klaar zijn voor de wedstrijden.

Belangrijke documenten
Spelregels (klik hier)
Wedstrijdprogramma Schoolkorfbal 2023 (download hier)


Heb je nog vragen, mail dan naar schoolkorfbal@ckvdes.nl
Wil je graag buiten de schoolkorfbaltrainingsavonden een keer mee trainen. Dan is dat zeker mogelijk. Hiervoor kan je opgeven via de website ww.ckvdes.nl of mailen naar korfballen@ckvdes.nl

Adres:
Clubhuis ckv DES
Bieslandsepad 10
2616 LL Delft

We hopen jou en je school te verwelkomen tijdens het komende Schoolkorfbaltoernooi!

Sportieve groet,
Karen en Yolanda