Technische Zaken

De commissie Technische Zaken is verantwoordelijk voor alle korfbal-technische zaken. Denk hierbij aan het spelen van wedstrijden, maken van teamindelingen, opleiden en begeleiden van trainers en scheidsrechters, enz. De commissie Technische Zaken bestaat uit voorzitter David van der Plicht en Wouter Loozen. Onder de commissie vallen verschillende werkgroepen. De twee grootste zijn de JTC en de STC. Zij stellen zich hieronder ook voor. Daarnaast zijn er ondersteunende werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor alles rondom de competitieve korfbalactiviteiten, denk hierbij aan scheidsrechters, oefenwedstrijden, zalen enz.

Door een nauwe en soepele samenwerking tussen de verschillende werkgroepen proberen wij te zorgen dat alle spelers, trainers en scheidsrechters zich alleen bezig hoeven te houden met hun wedstrijd. 

Door onze leden een gezellig en uitdagend team te bieden met enthousiaste trainers proberen wij te zorgen om het korfbal leuk te houden voor iedereen.  Ons doel is alle leden een leuke korfbalervaring te bieden. 

Heb je vragen of interesse om ons te ondersteunen neem dan contact op via ATC@ckvdes.nl

De STC

Wedstrijden spelen en trainen, dat is waarvoor we allemaal met veel plezier naar DES komen. De STC heeft als schone taak om dit te organiseren. Dit doen we voor de Senioren en (A)-junioren. De JTC ontfermt zich over de jeugd.

Maar waarschijnlijk zijn we het meest beroemd (berucht) om het ‘spannendste moment van het jaar’, namelijk de bekendmaking van de teamindeling. We zijn ons er zeer van bewust hoe belangrijk de teamindeling is voor het spelplezier en streven er naar om de teams zo in te delen dat het naar een ieder uitlegbaar is; conform de visie en het beleidsplan van DES.

Een goede communicatie met de spelers vinden wij heel belangrijk. Het STC-aanspreekpunt moet voor de spelers bekend zijn. Het is belangrijk dat men deze persoon goed weet te benaderen en de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk is. Met de start van het seizoen zullen de ‘contactpersonen’ van de STC zich voorstellen aan de teams en duidelijk maken wat er van hen verwacht wordt.

Commissieleden:
Voorzitter STC: Dieuwertje van Velzen
Coördinator selectie: Milou Horneman
Coördinators DES 3 en 4: Timon Meulenberg
Coördinator DES 5 en 6: Robbert van Bussel
Coördinator Junioren: Tom de Zutter

Heb je vragen of wil je iets kwijt? Spreek één van ons aan of stuur een mail naar stc@ckvdes.nl.

De JTC

De JTC ontfermt zich over de jeugd (B t/m peuters) van DES. Dit betekent in de praktijk dat de JTC teamindelingen maakt, trainers/coaches aanstelt, begeleidt en aanstuurt en trainingsschema’s maakt. Daarnaast vinden we het ontzettend belangrijk dat jeugdleden met veel plezier bij DES korfballen. Daarom doen we jaarlijks ons uiterste best om goede en passende opstellingen te maken. Om dit zorgvuldig te doen, kijken de coördinatoren bij trainingen en wedstrijden en overleggen wij met trainers/coaches die de ontwikkeling van spelers op de voet volgen. Naast de aandacht die we aan spelers besteden, steken we ook veel energie in het opleiden van (startende) trainers/coaches en zijn wij het aanspreekpunt voor ouders bij vragen en opmerkingen.

Als JTC werken we veel in tweetallen omdat we het fijn vinden om met elkaar te kunnen overleggen en zodat er altijd sprake is van ‘het vierogenprincipe’. Elke categorie heeft wel zijn eigen aanspreekpunten. Bij vragen zijn we altijd bereid om deze te beantwoorden en te helpen waar nodig.

De commissie bestaat dit seizoen uit:

  • Coördinatoren B, C en D: Yvette Breedveld & Jarno Lourens
  • Coördinatoren E en F: Floor Planken & Joris-Martijn Schalkwijk
  • Coördinator Kangoeroes & Peuters: Irene de Bruin
  • Algemene (bond)zaken: Irene de Bruin

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek? Spreek één van ons gerust aan of stuur een e-mail naar jtc@ckvdes.nl.