• 015-2140317

Nick van Zwet en Sascha Kouwenhoven maken overstap naar DES

Nick van Zwet en Sascha Kouwenhoven maken overstap naar DES

De selectie van DES wordt voor volgend seizoen aangevuld met Nick van Zwet en Sascha Kouwenhoven. Beide spelers komen over van Fortuna, waar Van Zwet in de A2 speelt en Kouwenhoven in het 3e.

Kouwenhoven is 20 en is derdejaars student Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. Van Zwet (18) is tweedejaars aan de HALO in Den Haag. Beide spelers komen zoals gezegd over van Fortuna. “Ik heb van kinds af aan bij Fortuna gespeeld. DES heeft mij vorig seizoen al benaderd, maar toen vond ik het nog te vroeg. Nu kwam DES met een ambitieus plan om met een jeugdige maar kwaliteitsvolle selectie de stap te maken om bovenin de 1e klasse mee te gaan doen”, vertelt Kouwenhoven. “Vooral de sfeer en de jonge selectie hebben me over de streep getrokken, maar ook het sociale aspect is belangrijk voor me geweest.”

Voor Van Zwet, die op zijn 12e overstapte van Ready naar Fortuna, speelden soortgelijke argumenten. “Ik vind het leuk en uitdagend om met een jeugdige selectie van ongeveer mijn eigen leeftijd te spelen. Ik zie voor mezelf meer uitdagingen qua ontwikkeling en het biedt perspectief om het – voor mij – hoogst haalbare te bereiken in korfbal. Bijkomend voordeel is dat DES een zaterdagvereniging is. Ook ik hoop een aandeel te kunnen leveren in het realiseren van de ambitie die de club nu heeft.”

Hoe zie je jezelf binnen de vereniging passen?
Sascha: “Ik wil graag “opgenomen” worden in de vereniging, en ik wil daar mijn steentje in bijdragen. Ik kom niet om alleen te korfballen, maar wil mij ook inzetten op andere vlakken binnen de vereniging en sta daar voor open.”
Nick: “Ik wil graag sociaal aansluiten bij de groep, en een nieuwe uitdaging aangaan in een voor mij nieuwe omgeving. Daarnaast is het sociale aspect belangrijk. Samen korfballen, optrekken en plezier maken.”

Wat is je ambitie voor de komende jaren? Zowel individueel als collectief
Sascha: “Belangrijk zijn voor het team en daarnaast het plezier in korfbal weer ontdekken! Uiteraard wil ik samen met de selectie het maximale qua korfbal eruit halen. Daarnaast heb ik de verwachting, dat we naast het korfbal ook gezamenlijk zullen optrekken. Van wat ik weet en inmiddels heb gehoord, is dat het unieke aan DES.”
Nick: “Ik wil voor mijzelf het beste uit mijzelf halen. Mijn kwaliteiten zijn in de 1-tegen-1 aanvallend als scorende heer. Ik wil mijzelf ontwikkelen tot een meer complete speler, die ook steunend en rebound belangrijk voor het team kan zijn.”

Coen Kunz is namens de TC blij met de komst van Sascha en Nick. “Sascha hebben wij al eerder gepolst, we zijn blij dat ze nu alsnog voor DES heeft gekozen. Met haar seniorenervaring is zij zeker in staat een meerwaarde voor DES te worden. Zowel Sascha als Nick voegen zowel talent als ervaring op hoog niveau toe en helpen zodoende om de selectie van DES naar een hoger plan te tillen.”

Eerder werd al bekend dat het contract van hoofdtrainer Richard van Weert is verlengd, en Erwin van der Helm trainer van DES 2 wordt. Daarnaast maakte Sanne Biemans de overstap, nadat Farian de Roo dit zaalseizoen al aansloot bij de selectie van DES.