• 015-2140317

Trainersstaf DES 1 en DES 2 rond voor 2019-2020

Trainersstaf DES 1 en DES 2 rond voor 2019-2020

Voor het seizoen 2019-2020 is DES verheugd te kunnen melden dat het contract met DES 1-trainer Richard van Weert met een jaar is verlengd. Ook voor DES 2 is een trainer gevonden voor het nieuwe seizoen. Na drie seizoenen neemt DES afscheid van Brian Vernout, zijn opvolger is Erwin van der Helm.

Van der Helm (29) is een kind van de club, die in alle eerste jeugdteams heeft gespeeld en zelf jaren lid was van de selectie. Als jeugdtrainer heeft Van der Helm de A1, B1 en C1 onder zijn hoede gehad, en vier jaar DES 3 gecoacht. “Een paar maanden terug ben ik benaderd door Coen Kunz, en in de laatste drie weken is het balletje écht gaan rollen. De afgelopen jaren ben ik door verschillende clubs benaderd om op een goed niveau training te geven aan selectieteams maar het plaatje was mijns inziens niet volledig. Het toekomstplan wat DES nu voor ogen heeft en wil uitstippelen voor de komende jaren heeft mij overtuigd om ervoor te gaan. En als ik ervoor ga, dan doe ik dat voor de volle 100 procent.”

Van der Helm omschrijft zichzelf als een trainer die alles uit een speler wil halen wat er in zit, eerlijk en direct is en vooruit kan kijken in een wedstrijd. “Ik vind het van belang om binnen een team een winnaarsmentaliteit te creëren. Ik let goed op de details en geef spelers graag het vertrouwen. De balans tussen plezier en presteren vind ik daarnaast erg belangrijk. Aanvallend laat ik mijn team graag spelen vanuit de 3-1 met een sterke rebound die toch meedoet in het spel, hoog baltempo, 2e kans lopen en gebruik maken van het achterveld. Verdedigend creëer ik graag een collectief met pressie en strijdlust, bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Ik zie veel gelijkenissen met hoe Richard zijn ploeg wil laten spelen.”

Dit seizoen is het volgens Van der Helm zaak dat zowel DES 1 als DES 2 zich handhaven in de 1e klasse. “Mijn ambitie is om de komende jaren weer terug te gaan naar de top van de 1e klasse. Als we kijken naar de groep zoals die er nu voorstaat, denk ik dat het zaak is dat wij deze getalenteerde groep bij elkaar houden en iets meer in balans brengen met ervaring op hoog niveau. Daardoor ontstaat er een goede mix met als langetermijndoel om de top van de 1e klasse te bestormen.”

Hoofdtrainer Richard van Weert is content met Van der Helm als trainer voor DES 2. “Alles wat hij aangeeft, ligt op een lijn met mijn visie en de visie van DES als vereniging. Met zijn mentaliteit, kunde en ervaring is Erwin een fijne sparringpartner. Daarnaast is het mooi en heel positief dat het een man van de club is.”

Coen Kunz namens de STC: “We zijn gelukkig dat we volgend jaar twee kundige en ervaren trainers voor de groep kunnen zetten. De gehele selectie zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van DES, mikkend op resultaten die deze ambitie versterken en DES naar een hoger plan brengen.”

Voorzitter Jan Deurloo vult aan: “Ik ben blij met deze mooie aankondiging, waarbij Erwin vanuit DES een goede invulling geeft aan het DES-gevoel van kwaliteit, kunde en cultuur.”

Deurloo: “Daarnaast zien we met de inspanningen vanuit de peuterpret een groei aan de onderkant van de vereniging ontstaat. Dat zorgt ervoor dat de continuïteit gewaarborgd is, met deze kundige staf enerzijds en de aanwas van jonge kinderen anderzijds.”

DES bedankt Brian Vernout voor zijn kennis, inzet en bevlogenheid voor zijn team DES 2. Een definitief afscheid wordt het niet, want hij blijft op een andere manier betrokken bij de vereniging.