• 015-2140317

Delftse talenten kiezen voor DES

Delftse talenten kiezen voor DES

De selectie van korfbalvereniging DES wordt volgend seizoen aangevuld met Sanne Biemans. De 18-jarige speelster komt over van Fortuna/Delta Logistiek. Eerder maakte Farian de Roo aan het begin van dit zaalseizoen al dezelfde overstap.

Op dit moment speelt Biemans nog in de A1 van Fortuna. In dat team was De Roo ook actief, maar na het veldseizoen besloot hij de overstap te maken naar DES. “De situatie bij Fortuna zorgde ervoor dat ik per direct weg wilde. Ik wilde graag blijven korfballen, maar wel dicht bij huis.” Ondanks dat zijn zus bij Valto speelt, koos De Roo voor DES. “Het gevoel was meteen goed. Ik ben heel blij dat ik nog toegevoegd kon worden, midden in het seizoen. Ik heb de lol in het korfbal weer helemaal terug.”

In navolging van De Roo kiest ook Sanne Biemans, in het seizoen 2016-2017 nog stagiair bij Oranje U17, voor DES. Een keuze die gebaseerd is op plezier, zo geeft ze aan. “Het plezier bij Fortuna is minder geworden in de afgelopen jaren. Aan het begin van het seizoen had ik me voorgenomen nog één jaartje op het hoogste niveau te spelen, maar het was voor mij wel duidelijk dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en nieuwe sociale contacten. Ik had goede verhalen gehoord over DES, en ben het gesprek met de TC aangegaan. Ik heb de afgelopen jaren ook gesprekken gehad bij andere verenigingen, maar het gevoel bij DES is gewoon heel goed.”

Wat heeft voor jullie uiteindelijk de doorslag gegeven om voor DES te kiezen?
Sanne: “Ik vind het belangrijk om veel met het team te zijn, het sociale aspect wat bij een teamsport hoort. Dus niet dat iedereen na de wedstrijd naar huis gaat. Ik denk dat DES me dat kan bieden, en dat is wel een heel belangrijke factor geweest in mijn beslissing.”
Farian: “Ik vind net als Sanne de combinatie van prestatie en gezelligheid het belangrijkste, en dat kan bij DES. Ik ben eind november aangesloten bij de groep, en ik merk dat sociale aspect ook echt. Iedereen is geïnteresseerd in mijn achtergrond en gaat het gesprek aan, het voelt als een warm bad.”

Wat is jullie ambitie?
Sanne: “Ik vind de sfeer belangrijk, maar ik wil wel op hoog niveau spelen. Hopelijk kunnen we in de toekomst promoveren naar de Overgangsklasse. Ik heb een winnaarsmentaliteit en heb wel de ambitie zo hoog mogelijk te spelen. Met de selectie die er nu staat moet dat mogelijk zijn, ik hoop daar een bijdrage aan te leveren.”
Farian: “Er staat een jonge selectie met veel potentie. Dit seizoen is het voor zowel DES 1 als DES 2 zaak dat we niet degraderen zodat we de groei als vereniging kunnen blijven voortzetten. Persoonlijk hoop ik voor DES 1 en DES 2 belangrijk te kunnen zijn, en volgend jaar in DES 1 te komen.”

Coen Kunz is namens de TC van DES erg blij over de komst van beide spelers. “Het zegt ook wat over de status van DES, dat talenten voor ons kiezen.” Met de komst van Biemans en De Roo is de selectie voor volgend seizoen bijna rond. “We zoeken nog jonge mensen die de selectie op lange termijn naar een hoger niveau gaan tillen. Daarvoor zijn we gericht aan het zoeken, maar als mensen zelf denken in dit plaatje te passen, dan kunnen ze natuurlijk altijd contact opnemen met stc@ckvdes.nl. Wij gaan graag met iedereen het gesprek aan om te kijken of ze in het plaatje passen wat we voor ons zien.”