Lars van Zwet maakt volgend jaar overstap van Fortuna naar DES

Vanaf volgend jaar zal Lars van Zwet (18) aansluiten bij de selectie. Lars maakt dit seizoen deel uit van Fortuna A2 en is het jongere broertje van huidig DES 1-speler Nick. “Toen Nick de overstap maakte naar DES (in het seizoen 2019/2020) hebben we het voor de grap wel gehad over het samen spelen in de selectie bij DES. Dit jaar is mijn laatste jaar in de junioren, en voelde het steeds meer als een leuke en reële stap.”

“Ik ben verheugd om deel uit te gaan maken van de DES-selectie en om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om mij verder te ontwikkelen en te groeien als korfballer”, aldus Lars. Sinds de F-jes is Lars al speler van Fortuna, dus een overstap was een lastig besluit. “Ik heb alle voordelen tegen elkaar afgewogen, en daarbij ook wel naar de langere termijn gekeken. Uiteindelijk voelt dit als de beste vervolgstap om uiteindelijk het maximale uit mezelf te halen.”

Samen spelen gaat er niet van komen, aangezien Nick volgend seizoen bij De Meervogels zal spelen. “Dat heeft geen rol gespeeld in mijn besluit. Ik zie hier de uitdaging om op een mooi niveau mezelf te bewijzen. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren bij heel veel wedstrijden van Nick aanwezig geweest, en heb ik inmiddels ook een aantal keer meegedaan. Ik heb echt het gevoel dat ik met open armen wordt ontvangen. De combinatie van gezelligheid en weerstand maakt het wat mij betreft een heel gave stap.”

Zijn ambitie steekt Lars niet onder stoelen of banken. “Ik wil zo snel mogelijk deel uitmaken van DES 1”, spreekt hij uit. Tegelijkertijd is hij ook realistisch: “Iedereen heeft wat te leren, ikzelf dus ook. Ik ben niet de langste, dus ik moet dat ergens goedmaken. Ik probeer dat verdedigend te compenseren. Daarnaast heb ik wel stappen gemaakt qua schot en probeer ik steeds veelzijdiger te worden.”

Naast de uitdaging bij DES, gaat Lars volgend jaar nog een uitdaging aan. Hij zal starten aan de PABO in Leiden. “Met als doel om uiteindelijk bij groep 7 of 8 voor de klas te staan. Uiteindelijk lijkt het me dan ook tof om door te groeien en wiskundedocent te worden op een middelbare school.”

De Technische Commissie (TC) is verheugd over de komst van Lars en wenst hem veel succes en plezier bij DES.