Barry Albers nieuwe trainer DES 2

De TC is verheugd bekend te maken dat de zoektocht naar een trainer voor DES 2 is geslaagd. Komend seizoen zal Barry Albers verantwoordelijk zijn voor DES 2 en André Verbaas ondersteunen bij DES 1. Hiermee is de staf voor komend seizoen rond.

Barry is voor DES geen onbekende. Op zijn 7e is hij bij DES begonnen met korfballen, en uiteindelijk is hij 20 jaar spelend lid geweest waarvan ruim 10 jaar in het 1e. Daarna waagde Barry de sprong naar de andere kant van Sportpark Biesland, bij Excelsior. Daar heeft hij nog drie jaar selectie gespeeld, om vervolgens zijn schoenen aan de wilgen te hangen vanwege knieproblemen.

Als speler heeft Barry altijd jeugdteams gecoacht. Bij Excelsior heeft hij twee jaar het 3e gecoacht en één jaar het 2e, waarna hij de overstap maakte naar Dijkvogels. Hier was hij een jaar verantwoordelijk voor het 2e en een jaar hoofdtrainer. Aanvankelijk was Barry van plan om dit jaar niets te gaan doen, maar nu gaat hij alsnog aan de slag

“Toen we wisten dat Sander zou stoppen, had het onze voorkeur om de vacature voor een trainer van DES 2 intern op te vullen. Dat is uiteindelijk niet gelukt, waarna we trainers van buitenaf hebben benaderd. Barry was er daar één van, als trainer van Dijkvogels 1. Met Barry hebben we toch een beetje het gevoel dat we het intern hebben opgelost. Barry kent de club en de mensen. We denken dat Barry goed aansluit bij André en de groep die er staat”, aldus Sjoerd van Velzen (TC).

“Hey Dessers, wat leuk om hier volgend seizoen weer wekelijks rond te lopen. Ik kijk ernaar uit om samen met André te gaan werken met deze leuke jonge en gedreven selectie! Tot volgend seizoen. Barry.”