DES 1 Keert Terug In De 1e Klasse!

DES 1 keert terug in de 1e klasse!

Op zaterdag 28 mei was het zover; de langverwachte kampioenswedstrijd van DES 1 tegen directe concurrent Vriendenschaar 1 om terug te keren in de 1e klasse. Na de degradatie in 2015/2016 was DES 1 vaak dichtbij, maar was er steeds één ploeg beter. Daarnaast werden de afgelopen twee veldseizoenen ook niet afgemaakt vanwege corona. Dit jaar was het echter anders. Voor de zaal verspeelde DES 1 slechts twee punten; zowel thuis tegen Vriendenschaar als uit tegen Atlas werd het gelijk. Daardoor werd de veldcompetitie hervat met drie punten voorsprong op Vriendenschaar en één punt voorsprong op Erasmus. Na de zaal haalde Erasmus slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden, waardoor het zichzelf uitschakelde in de titelstrijd. Zo bleef Vriendenschaar de enige overgebleven concurrent.

In Bodegraven was het loeispannend. Bij rust was het 5-6, en uiteindelijk was de winst pas een paar seconden voor tijd zeker. Door de 14-16 overwinning is DES 1 met nog twee wedstrijden te gaan niet meer in te halen door Vriendenschaar. Na zes seizoenen in de 2e klasse keert DES 1 dus weer terug naar de 1e klasse! In de zaal is DES 1 al liefst 12 seizoenen actief in de 1e klasse, en de doelstelling om een stabiele eersteklasser te zijn kan nu ook op het veld kracht worden bijgezet. Hopelijk kunnen we de komende jaren weer gaan genieten van een sprankelend DES 1 in de 1e klasse!