Verslag Selectie

Selectie hengelt drie punten binnen tijdens openingsweekend

Na een voorbereiding van ruim vier weken mochten DES 1 en DES 2 dit weekend voor het eerst aan de bak voor de competitie. Na het prachtige kampioenschap van vorig seizoen speelt DES 1 nu, evenals DES 2, in de 1e klasse waardoor hun poules vrijwel identiek zijn. Dit weekend stond het Haagse Achilles op het programma, één van de tegenstanders van vorig zaalseizoen. Toen hadden zowel DES 1 als DES het lastig tegen de Hagenezen.

DES 2 beet het spits af, in een wedstrijd waarin doelpunten schaars waren; halverwege de eerste helft stond het pas 3-2. De ploeg van Barry kwam snel weer op 3-3, maar wist in het restant van de eerste helft niet meer te scoren. Achilles kreeg veel kansen maar had het vizier niet op scherp staan, waardoor het bij rust slechts 6-3 was. Het begin van de tweede helft was absoluut voor DES; binnen vijf minuten stond het 6-6. Achilles herstelde zichzelf echter snel en kwam op 8-6, maar het 2e had inmiddels haar tanden in de wedstrijd gezet en knokte zich weer naar 8-8, om vervolgens het initiatief in handen te nemen (8-9, 9-10 en 10-11). In de slotminuut wist Achilles nog de 11-11 te maken, waarna DES (een schot wat uit de korf draaide) en Achilles (twee schoten op de korf) beiden nog de kans kregen wat aan de uitslag te veranderen. Dat lukte echter niet, waardoor 11-11 ook de eindstand werd.

Daarna was het de beurt aan DES 1 en Achilles. DES stond na 6 minuten al met 0-3 voor, maar viel vervolgens stil waardoor het halverwege de eerste helft 4-4 stond. Achilles wist vervolgens tien minuten niet te scoren ondanks hun reboundoverwicht en DES maakte daar dankbaar gebruik van door uit te lopen naar 4-9. Achilles had bij rust de schade enigszins gerepareerd (6-9) maar bleef achter de feiten aanlopen. Via 7-11 werd het 9-11, en met nog tien minuten op de klok was het inmiddels 11-12. Een zenuwslopende slotfase diende zich aan, met heel veel kansen voor Achilles. Een wissel van coach André en een wissel bij Achilles zorgde ervoor dat DES in het aanvalsvak inmiddels ook flink reboundoverwicht had, en anderhalve minuut voor tijd betaalde dat zich uit met de bevrijdende 11-13. Dat was ook meteen de laatste goal van de wedstrijd, waardoor DES 1 als winnaar van het veld stapte. Een prachtige start van het avontuur in de 1e klasse.

Komend weekend is de eerste thuiswedstrijd, waarbij zowel DES 1 als DES 2 het Leiderdorpse Velocitas ontvangen. Kom ook de selectie aanmoedigen, met daarna de ALV en een heerlijke maaltijd!