DES 1 onderuit tegen Antilopen/Lancyr Deelen, ook DES 2 weet niet te winnen

De eerste van drie verre uitwedstrijden bracht de selectie naar Leusden, vlakbij Amersfoort en Hoevelaken waar men ook nog heen zal reizen. In Leusden trof DES de selectie van Antilopen/Lancyr Deelen.

DES 2 kon het gaatje met de onderkant vergroten naar zes punten, indien er gewonnen werd van de gedeelde hekkensluiter. Antilopen was in de openingsfase echter niet te houden, binnen vijf minuten was het 5-0. Een door Brian genomen time-out had niet het gewenste resultaat; de kansen waren er maar de afronding en de rebound lieten te wensen over. DES wist het gat niet onder de vijf te brengen, en met name de heren van Antilopen hadden hun vizier op scherp staan. DES 2 bleef echter strijden om na elke goal opnieuw te beginnen, maar een échte wedstrijd werd het geen moment meer. Antilopen won, na een 15-7 ruststand, met 21-13 en zet zodoende een kleine stap richting DES 2. Conclusie is dat het achter BEP 2 nog een redelijk open strijd is tussen de resterende zeven ploegen, maar met zes van de zeven tegenstanders achter de rug lijkt DES 2 teveel kwaliteit te hebben om te degraderen.

Daarna mocht DES 1 aantreden tegen Antilopen 1.  Antilopen kon bij winst aan sluiten bij de top van de poule en DES bij winst bij de middenmoot. In de openingsfase waren de goals schaars, maar het was de thuisploeg die op 3-3 even wist aan te zetten en na een kwartier een 9-4 voorsprong had. Ook hier waren de mannen – ondanks dat DES het verdedigend helemaal niet slecht deed –zuiver, terwijl DES het aanvallend niet kon bolwerken. Zo kon Antilopen doordenderen naar 12-5. Bij rust was het 14-7, en was het duidelijk dat het tempo opgevoerd moest worden wilde DES nog wat van de wedstrijd maken.

De tweede helft werd er over en weer gescoord. Wel knokte DES zich langzaamaan meer en meer in de wedstrijd. Vrijwel meteen werd het 15-9, maar het verschil bleef daarna rond de acht goals verschil. DES rechtte nog één keer de rug, en kwam middels een 5-1 run op 24-19. Twee goals op rij van Antilopen breslisten de wedstrijd, waarna DES in de laatste paar minuten de stand nog wat dragelijker maakte. Uiteindelijk werd het 27-22, al werd door de scheidsrechter 26-22 ingevuld.

Zodoende verliest DES 1 de middenmoot uit zicht, het gat met zowel Velocitas als Antilopen is inmiddels vier punten. Ondertussen blijft de voorsprong op nummer zeven MIA twee punten, en staat Telstar als hekkensluiter nog op nul punten. De verschillen in de poule van DES 2 zijn wat kleiner, zeker als DES volgende week van KOAG weet te winnen. Voor DES 2 een mooi streven, voor DES 1 een pittige uitdaging.