Wedstrijdverslag DES E1 – Nieuwerkerk E5

Zaterdagochtend 2 oktober voor de DES-kantine. Het is bewolkt, maar gelukkig droog. DES E1 staat met 4 man en 1 vrouw sterk klaar voor haar 2e wedstrijd tegen Nieuwerkerk E5. Met de vorige overwinning van 4-3 op dit team nog vers in het geheugen weet ons 5-tal wat het te doen staat: geen genade tonen, maar meteen duidelijk maken dat hier niets te halen valt!
Het fluitsignaal klinkt en de strijd barst los! De teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd en het gaat een tijd gelijk op. Het eerste schot van Jip gaat net naast, en ook die van Eva scheert helaas langs de korf. De zon breekt inmiddels door en giet haar warme stralen over de spelers en het publiek. Zou dit een voorbode zijn voor succes?
Vooralsnog heeft onze E1 geen geluk, want een effectieve uitbraak van Nieuwerkerk leidt tot de 0-1. En op de verwoede pogingen van DES volgt helaas een snelle counter van Nieuwerkerk met als gevolg de 0-2…
Thijs weet een nieuwe uitbraak van Nieuwerkerk te voorkomen door zijn man steeds goed te dekken. De scheidsrechter ziet echter alles, zo ook de voetfout van Toop… gelukkig legt de scheids ook uit waarvoor hij fluit, zo leren zowel kinderen als publiek nog wat! Desondanks kijkt DES bij aanvang van het 2e kwart tegen een 2-0 achterstand aan…

DES lijkt het nu over een andere boeg te gooien en over te gaan op het betere gallery play met een fraaie doorloop van Thijs naar Eva, maar helaas… het schot wordt verdedigd en de aansluitingstreffer blijft vooralsnog uit. Het publiek kijkt gespannen naar wat het mooie 1-2-tje tussen Eva en Jens zal opleveren, maar ook nu wordt het geduld nog even op de proef gesteld. Jens blijft er wel voor gaan, zelfs knuffelen met de grond wordt niet geschuwd! Er volgen meerdere goede onderscheppingen door DES – mede door Toop en Jens – met ook menige doelpoging tot gevolg. En jawel! Het harde werk van het team wordt dan toch beloond en Eva scoort het 1e punt voor DES: 1-2! Dat laat Nieuwerkerk echter niet op zich zitten: zij scoort vrijwel aansluitend de 1-3…

Tijdens de rust wordt het team niet alleen ge├»nspireerd door de tips & trics van coaches Sara, Ezra en Megan; ook het krachtvoer van Jips vader wordt gretig naar binnen gewerkt. 
En wat hij in die appels gestopt heeft, Joost mag het weten, maar binnen de 1e minuut van het 3e kwart scoort Jip de 2-3! En daar blijft het niet bij, welnee! De inworp van Jip op Toop – die zich knap vrij weet te lopen – leidt tot een direct schot op doel, waarmee Toop in de 3e minuut de gelijkmaker scoort: 3-3!
Jip heeft inmiddels de smaak te pakken en wordt door zijn teamgenoten goed in scoringspositie gebracht, maar helaas: zijn doelpunten worden tot 2 keer toe afgekeurd, omdat ze verdedigd zijn… Vervolgens probeert Jens het met een schot van afstand. Het publiek houdt de adem in… net naast!
Intussen doet ook Nieuwerkerk haar best om weer op voorsprong te komen, maar door knap verdedigend werk van met name Thijs mislukken die pogingen, tot grote vreugde van de thuisclub. Na een prachtige onderschepping en een 1-2-tje met Toop, zet Jip het team op voorsprong: 4-3!
Geluk dwing je blijkbaar af, want het volgende doelpunt van Nieuwerkerk wordt afgekeurd vanwege verdediging. Al kun je je afvragen of het wel terecht was, aangezien Nieuwerkerk direct daarna toch de gelijkmaker scoort… DES E1 zou DES E1 echter niet zijn als ze de tegenstander niet meteen van repliek zou dienen, dus scoort Jip vervolgens soepeltjes de 5-4.

Met nipte voorsprong gaat DES het 4e kwart in; de spanning stijgt! Een mooi schot van Nieuwerkerk wordt jammer genoeg net te laat verdedigd, met wederom een gelijkmaker tot gevolg. Fraai overspel bij DES leidt echter tot een prachtig lange-afstandsschot door Toop: 6-5! De goed hoorbare instructies van de coach van Nieuwerkerk mogen niet baten: de doelpoging worden sterk verdedigd door DES! In een verwoede poging de bal weer te veroveren slaat een speler van Nieuwerkerk Toop op de handen, maar ook dit ontgaat de scheidsrechter niet en DES mag weer verder.
De spanning is nu echt om te snijden en de tijd tikt voor het publiek veel te traag weg; wanneer is het nou klaar? Onze E1 trekt zich er gelukkig niets van aan en gaat onverstoorbaar door: een nieuwe doelpoging van Jens gaat helaas net naast, maar Jip vangt die bal en kan meteen scoren: 7-5!
Nieuwerkerk is echter taai en geeft nog niet op: 2 ballen tegen de korf! De ouders van DES zijn niet meer te houden en moedigen hun kinderen fanatiek aan. De inzet van Nieuwerkerk wordt uiteindelijk toch beloond met nog 1 score op de valreep, maar dan klinkt toch echt het verlossende eindsignaal! DES E1 wint met 7-6, hoera!En er is zelfs nog voldoende energie over om ook de strafworpen te winnen met maar liefst 5-2!
DES E1 heeft vandaag een knap staaltje korfbal laten zien met mooi samenspel, hard werken, goede verdediging en scherp onderscheppingswerk, wat tezamen resulteerde in fantastische scores. Knap gedaan, DES E1!!