DES 1 blijf zonder puntverlies

Na drie wedstrijden heeft DES 1 nog steeds een 100% score. Nadat eerder Atlas (21-8) en Keep-Fit ’70 (16-10) werden verslagen, was de ploeg van Erwin en Nikki ditmaal ACKC de baas; 22-17.

Het uit Almkerk afkomstige ACKC werd vanaf het eerst fluitsignaal compleet omver geblazen. De Brabanders keken na drie Delftse schoten tegen een 3-0 achterstand aan, en DES denderde door naar een snelle 6-1 voorsprong. Vanaf dat moment was het ook wel gedaan met de scherpte aan Delftse zijde. ACKC kwam terug tot 6-4, en in het restant van de eerste helft bleef het gat steeds tussen de twee en vijf doelpunten verschil schommelen. Bij rust was het 11-6, en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

De tweede helft begon al even spectaculair als de eerste, met zes goals binnen vijf minuten. ACKC kwam op 13-10, maar ondanks dat de Almkerkers aandrongen kwam DES nooit écht in gevaar. Tegelijkertijd was duidelijk dat het bij de thuisploeg nog wel een tandje beter moet met het oog op de komende weken, waarin achtereenvolgens TOGO, Vriendenschaar en Erasmus op het programma staan. Deze ploegen hebben allen vier punten uit drie wedstrijden, en zijn op dit moment dus de grootste concurrenten van DES. Komend weekend is TOGO de gastheer van DES in het Zeeuwse Goes, waar om 16.00 het startsignaal zal worden gegeven.

Na DES 1 was het de beurt aan DES 2 tegen het geroutineerde KZ/Thermo4U 4, wat aantrad met een gigantische hoeveelheid ervaring en oud-international Erik de Vries. De jonge ploeg van Sander wist echter meer dan prima partij te bieden en dat resulteerde in een 11-11 ruststand. In de tweede helft wist KZ meteen een gaatje te slaan, en schakelden de gasten ook direct over naar achterverdedigen. DES 2 had daar geen antwoord op, ook omdat KZ dat met al haar ervaring gewoon heel goed deed. Desondanks bleef DES 2 hard werken met de kop omhoog, en ging de ploeg van Sander uiteindelijk strijdend ten onder. De uitstekend leidende scheidsrechter floot af bij 17-20. Zodoende staat DES 2 nu met TOP/Litta 4 in de middenmoot, net boven de degradatiestreep. En laat TOP nou net de tegenstander van volgende week zijn. Al om 11.00 starten de beide ploegen in Sassenheim, en alle support is welkom!