Valto A2 – DES A1

Om 11.30u vertrok de A1 met mooi weer, zonder coaches en een goed humeur vanaf DES naar Valto. Na intensief in te hebben geschoten en warm te hebben gelopen, kwamen daar Suus en Timon aangesjokt. Nog even snel een praatje, en daarna startte de wedstrijd tegen Valto A2.

In de eerste minuten werd er al een mooie doorloop gescoord door Rosa (0-1). Vervolgens kwam Maarten met een prachtig voorbereide vrije bal, en maakte de 0-2. Hierna vielen er om de beurt wat doelpunten voor DES en voor Valto. Er waren veel kansen, en uiteindelijk waren Maarten, Rosa en Demi degene die voor de doelpunten van DES zorgden de eerste helft. Verdedigend stond DES ook sterk. Veel balletjes werden eruit getikt, omdat wij zo goed open aan het verdedigen waren. In de rust stond het uiteindelijk 3-4.

Nadat we in de rust even op adem konden komen, gingen we de tweede weer vol energie van start. Ondertussen werden in een rap tempo alle bidons bijgevuld door de toppers die op de bank zaten. Eerst liepen we lekker uit, we stonden zelfs met 4 punten verschil. Echter gingen helaas bij de tegenstander ook ineens de balletjes vallen. De Valto-scheids die niet helemaal op de hoogte was van wat snijden was, hielp ook niet bepaald mee. Toen het einde naderde, scoorde de Westlandse Tarzan nog een paar doelpunten, waardoor wij jammer genoeg op een achterstand kwamen. Hoe hard we (en vooral Timon) Tarzan ook probeerde te roasten vanaf de bank, de doelpunten bleven toch vallen. Nog met de laatste doelpogingen probeerden onze topscoorders Maarten en Rosa nog gelijk te komen. Maar tevergeefs, wij verlieten teneergeslagen met 13-12 het veld. Chagrijnig en teleurgesteld gingen we uiteindelijk met ze allen terug naar DES.

Volgende week geen wedstrijd, maar over 2 weken beter:)