DES C1 – ONDO C6

Wat kan het leven toch mooi zijn. Op zaterdag ochtend in het zonnetje met een bakje warme koffie in de hand met andere ouders kijken naar de verrichtingen van de C1, dat is echt zo slecht nog niet. Ik kan het eenieder aanbevelen!

Mocht je overwegen om ook eens te komen kijken dan adviseer ik je wel om op tijd te komen. Want de spelers en speelsters van dit team begonnen hartstikke scherp aan de clash tegen ONDO (wat overigens staat voor Op Naar De Overwinning). Nog voordat ik met mijn bakje heerlijke koffie uit de kantine kwam lopen (wat een verademing dat we al een tijdje een nieuwe automaat hebben!) stonden we al op een 1-0 voorsprong dankzij een mooie benutte korte kans (zo weten de experts mij te vertellen) van Elles. Chapeau!

Natuurlijk wilden de spelers van ONDO de clubnaam eer aandoen en werd er driftig gezocht naar de gelijkmaker. En deze werd gevonden; Jorrit was nét iets te laat met zijn verdedigende actie waardoor zijn tegenstander een goed gemikt schot op de korf wist te maken: 1-1.

Dat was direct een opmaat voor een superspannende eerste helft. Ik kan u verzekeren: de toeschouwers zaten op het welbekende puntje van hun stoel. En dat terwijl iedereen stond, probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen. De C1 slaagde daarin met verve. Met mooie aanvallende combinaties en scherp verdedigen werden de loopgraven betrokken en onttrok er zich een razend spannend schouwspel voor de ogen van de aanwezige toeschouwers.

Erik maakte, na iets wat voor de leek eruitzag als een mislukte doorloop maar in werkelijkheid een onwaarschijnlijk knap staaltje was van het misleiden van de tegenstander, de 2-1. De voorsprong stond weer op het bord en DES ging driftig op zoek naar een uitbreidingsset hiervan. Meerdere schoten misten echter op dit moment de precisie om in de korf te vallen. En zoals zo vaak gebeurt: als je ze zelf niet maakt valt ‘ie aan de andere kant. Een meisje van ONDO werd vrijgelaten, schoot en miste niet. Wéér gelijk.

Maar daardoor laat een DESSER zich niet op de kop zitten! Na een onderschepte aanval belandt de bal na hard werken bij Lieke die hem direct doorpasst om vervolgens direct naar de korf te rennen. Daar krijgt ze de bal en scoort ze de 3-2, supergoed! Het publiek werd gek en vierde het gescoorde punt alsof de buit al binnen was. Ook de C1 was nog aan het nagenieten van deze prachtgoal waardoor niemand aan het opletten was en de stand door ONDO rechtgetrokken werd: 3-3.

Wederom dus op jacht naar de voorsprong en deze werd gevonden. De pass naar Jorrit was goed en deze haalde direct en zonder enige aarzeling de trekker over; met een snelle beweging stond de 4-3 op het scorebord. Dit was de inleiding voor een wat mindere fase in de wedstrijd van onze rood-witte helden van de C1. Door een knappe tegenaanval van de ’s Gravenzanders werd het 4-4 en na een vermeende overtreding (in ieder geval in de ogen van de toeschouwers) werd voor het eerst de achterstand een gegeven. Tot overmaat van ramp valt Lotte nog met tranen in haar ogen uit na een scherp maar eerlijk duel om de bal waarbij ze ten val komt.

En vrijwel meteen daarna is het rust. Een mooi moment voor de coaches om bemoedigende woorden toe te spreken, tactische aanpassingen te doen en eenieder tot het bot te motiveren om de tweede helft het tij te doen keren en de overwinning in Delft te behouden.

En dat lukte! Nou ja, bijna dan. Blijkbaar had de coach van ONDO hetzelfde idee en bleken zij toch echt alerter aan de tweede helft te beginnen. Door onoplettendheid achterin werd het 4-6 en was ONDO inderdaad Onderweg Naar De Overwinning. Is deze achterstand nog om te buigen voor DES of wordt het nu een kwestie van schade beperken en de dreigende nederlaag zo klein mogelijk te houden?

Als de druk het grootst is, als het er écht om moet gaan en als een wedstrijd een kanteling nodig heeft, als je er dán kan staan dan ben je een topper in spé. En daar hadden we er zaterdag een heleboel van op het veld! De knop ging om en men besloot dat ze de tegenstander alle hoop op een overwinning weg zouden nemen. De schouders gingen er extra onder en met het mes tussen de tanden en opgestroopte mouwen begon de C1 aan een wervelende show.

Fenna weet, na wat minder verdedigen van de tegenstander, de 5-6 te maken. En na een afvallende bal haalt ze vervolgens snel uit en scoort de gelijkmaker weer. Wat een spanning, wat een sensatie! Maar zoals gezegd: hier houdt het niet op want Jimme geeft een hele mooie bal op Elles die net zo mooi scoort: 7-6 en we staan weer voor na dit mooie doelpunt van Elles!

“Alle ballen op Elles” zingt het publiek en sommige medespelers namen dat wel héél letterlijk. Zo gooit Jimme direct na deze scandering van de aanwezige kijkers de bal niet in de handen van Elles maar recht boven op haar hoofd. Geen blessure, geen zorgen en zelfs Elles kan erom lachen. Dat leidt echter niet af van hetgeen waarvoor de spelers vanmorgen hun bed uit zijn gekomen: het claimen van de overwinningen en niets minder dan dat. Casper krijgt de bal en scoort vrijwel vanaf de achterlijn de 8-6. Nu weten we dus waarom dit een achterlijn heet en geen zevenlijn of negenlijn.

Met een tweede schot van achterstand scoort Erik ook nog eens de 9-6 en als de tegenstander dan ook nog eens flink pech blijkt te hebben in de afwerking (de bal rolde er echt uit), dan voelt iedereen het: dit kan niet meer misgaan. Een gevoel van euforie bekruipt de spelers, de toeschouwers, de coaches en mogelijk zelfs alle inwoners van Delft. De C1 laat werkelijk een flink staaltje gallery play zien. Een werkelijk fantastische pass van Lieke bereikt Fenna die minstens net zo mooi de treffer noteert: 10-6.

Een mooie doorloop van Lieke op Jimme zorgt ervoor dat de 11-6 op het bord komt te staan. Daarmee is de strijd gestreden en is de overwinning een feit. Dat de tegenstander nog twee keer kan scoren is enkel nog voor de statistieken en doet helemaal niets af van de glans van deze victorie van de dames en heren uit de C1. Onderweg naar huis zal ONDO nog lang na kunnen denken over een nieuwe betekenis van de naam van de club waarbij Opgeven Nu DES Opkomt zeker de revue zal zijn gepasseerd.

In de stand staat DES C1 nu bovenaan, als enige ongeslagen na twee wedstrijden. ONDO C6 en Nexus C1 staan op ieder twee punten en bij een goed resultaat volgende week thuis tegen Nexus C1 gloort er iets moois in de vorm van een kampioenschap.

Dus: wilt u ook genieten van de kwaliteiten van de spelers van DES C1? Zaterdag 25 september bent u om 13.10 van harte welkom om hen naar de overwinning te schreeuwen en zo een mooie stap richting veldkampioenschap te zetten!

Dank aan Marga voor het correct en uitgebreid bijhouden van de score!