Wedstrijdverslag DES 3 – RWA 3

Des 3 heeft afgelopen speelronde weer aan verwachtingen voldaan door te winnen van RWA.

Na eerder een oefenwedstrijd tegen RWA te hebben gespeeld gaf coach Chris aan het begin van de wedstrijd aan deze buiten beschouwing te laten en de wedstrijd aan te gaan als tegen elke andere tegenstander en ze niet te onderschatten.

RWA was de oefenwedstrijd ook niet vergeten en liet zich gelijk na de aftrap van hun fysieke kant zien, een fenomeen dat ze helaas de rest van de wedstrijd hebben volgehouden. Na de start werd ook duidelijk dat naast de ploeg uit Poortugaal de natuurlijke elementen; een sterke wind en felle zon, ook een geduchte tegenstander zouden vormen.

Hoewel er niet veel werd gescoord waren de doelpunten wel van hoge visuele waarde en lukte het Des met mooi combinatiespel een geringe voorsprong op te bouwen en ging zo de rust in. Na de rust zette deze trend zich voort totdat na een paar mislukte aanvallen de stand ineens op 11-11 stond. Gelukkig werd het hoofd koel gehouden en wist de thuisploeg uiteindelijk te winnen met een stand van 13-11.

Hoewel het seizoen nog lang zal duren heeft Des 3 zich al wel een mooie 2e plek toegekend en is de weg naar het kampioenschap nog helemaal open.