• 015-2140317

Wedstrijdverslag D2

Wedstrijdverslag D2

Op zaterdag 15 december speelde DES D2 al voor de 4de keer dit seizoen in een heuse stadsderby tegen Fortuna D5. Een spannend moment. Want na een verloren oefenwedstrijd werden de twee veldwedstrijden gewonnen. Maar zoals jullie vast nog wel weten heeft de D2 op het veld door de vele blessures elke week hulp van andere teams gehad. En vandaag stond bijna de volledige D2-selectie paraat (vooruit, met wat ondersteuning uit de D1). Wat zou de dag brengen?

Vol enthousiasme gaan beide teams van start, onder bezielende leiding van scheidsrechter Pim. De D2 vlamt en overheerst de eerste helft. Helaas willen de ballen er maar niet in.  Kort voor rust verovert DES de bal op Fortuna, paast hem het aanvalsvak in en met een prachtig opgebouwde aanval wordt eindelijk de 1-0 gescoord. En met die terechte stand gaan we de rust in.

Fortuna begint na rust echter voortvarend en al heel snel staat het 1-1. DES geeft niet toe en onder fanatieke aanmoediging van het thuispubliek (dat met samengeknepen billen op de bank zit), blijft het lang 1-1. DES blijft sterker, maar de ballen mogen er niet in. Gaat de bal er eindelijk wel in, staat Fortuna op de juiste plek en wordt het punt afgekeurd. Gelukkig gaat ook het daaropvolgende schot van Fortuna er niet in. En wordt hun daaropvolgende punt ook afgekeurd. Eindelijk, met nog 6 minuten op de klok, scoort DES de 2-1! En met nog 1 minuut 20 op de klok valt de meer dan verdiende 3-1. Opgelucht gejuich vanaf de tribunes! De inspanningen van de spelers en de supporters zijn niet voor niets geweest! De eerste twee punten in de zaal zijn binnen!

En na afloop? Is er reden voor nog feestje. Want de D2 is in de prijzen gevallen door hun goede verkoop van de loten voor de grote club-actie. Met dank aan Jitske wordt er van een heerlijke taart gesmuld door onze toppers! De D2 heeft weer een geweldige dag gehad in de Hoornbloem!