Wederom vier punten voor selectie

Nadat de selectie van DES vorige week voor het eerst vier punten had behaald, was logischerwijs de ambitie om dat deze week weer dunnetjes over te doen. DES 2 ging naar Zwijndrecht voor het treffen met Albatros 3, terwijl DES 1 in IJsselstein met promovendus Fortissimo de degens kruiste.

Al snel bleek dat DES 2 met Albatros een tegenstander had getroffen die het fysieke niet schuwde. Na een kwartier moest het coach-duo Erwin en Nikki al ingrijpen na een blessure bij een van de heren, en later zagen zij ook nog een van hun dames geblesseerd uitvallen. Dat DES uiteindelijk toch de punten meenam, was te danken aan de gigantische vechtlust die dit team kenmerkt. Albatros kwam vrij snel op een 3-0 voorsprong, maar DES bleef stug volharden in haar eigen spel en wist zodoende achterstand om te buigen in een 3-4 voorsprong. Bij rust was de marge nog steeds één (4-5), en in de tweede helft bleef het beeld eigenlijk identiek. DES moest hard werken voor de goals, maar wanneer de marge dan eindelijk twee was, wist Albatros weer heel snel op één te komen. Het spel van de thuisploeg kenmerkte zich, naast het opzoeken van de fysieke grenzen, door schoten van heel ver en veel druk naar binnen en uiteindelijk betaalde dat zich uit; net toen DES dacht de wedstrijd te beslissen door na een gemiste strafworp van Albatros op 8-10 te komen, scoorde de thuisploeg tweemaal snel achter elkaar. In de slotminuten waren er kansen over en weer, maar uiteindelijk was het DES 2 wat drie seconden voor tijd er met de winst vandoor ging en 10-11 scoorde. Geen schoonheidsprijs, wel twee punten waardoor DES 2 zich nu heeft opgewerkt naar plek drie op de ranglijst.

Daarna kon er meteen doorgeracet worden naar IJsselstein, waar Fortissimo haar eerste punten tegen DES 1 hoopte te halen. Na de matige pot tegen GKV vorige week was het aan de ploeg van Richard om te bewijzen wat zij waard waren, wetende dat over drie weken de kraker tegen Vitesse is en een week later tegen Spirit gespeeld wordt.
DES 1 was tegen Fortissimo qua spel absoluut de betere ploeg, maar had moeite om dit in de score uit te drukken. Aan kansen was dankzij het reboundoverwicht absoluut geen gebrek, maar DES wist dit niet om te zetten in goals. Aan de kant van Fortissimo was het precies andersom; beperkte kansen, maar wanneer DES een keer in de fout ging was de thuisploeg er als de kippen bij om daar van te profiteren. Pas aan het einde van de eerste helft kwam DES vier punten los.

In de tweede helft precies hetzelfde verhaal. Gelijk na rust kwam Fortissimo wat dichterbij, maar desondanks wist de formatie van Richard uit te lopen naar een voorsprong van acht punten en was de wedstrijd halverwege de tweede helft wel gespeeld. Fortissimo bleef echter aandringen, en ondanks dat de overwinning nooit meer écht in gevaar kwam maakte de thuisploeg de stand wel nog wat dragelijker in de tweede helft. Uiteindelijk werd er bij 18-22 afgefloten.

Volgende week trekt DES 1 richting Noord-Holland voor de uitwedstrijd bij ZKC’31, terwijl DES 2 naar de andere kant van het land gaat om in Zeeland de degens te kruisen met TOP (A) 3.