Ruime overwinning voor DES 1, DES 2 net onderuit

Op de enige dag van de week waarin het (zo goed als) de hele dag droog was, mochten DES 1 en DES 2 op het eigen veld aantreden tegen respectievelijk Haarlem en PKC/SWKGroep. Voor DES 1 zaak om revanche te nemen na de nederlaag van vorige week, voor DES 2 een belangrijk duel om uit de onderste regionen te geraken.

DES 2 had zich voorgenomen om fel en sterk te starten. Dat deed het ook, maar PKC nam een 0-2 voorsprong. DES maakte snel 2-2, maar liep daarna achter de feiten aan. Dat had vooral te maken met de afronding, want aan de hoeveelheid kansen lag het niet. Aan de hand van hun aanvoerder, verantwoordelijk voor vier goals in de eerste helft, had PKC bij rust een 3-6 voorsprong genomen.
In de tweede helft vocht DES zich puntje voor puntje terug in de wedstrijd. PKC kwam op 3-7, maar DES halveerde de Papendrechtse voorsprong (5-7) en kon bij 5-8 doordrukken met drie goals op rij. Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet; PKC kwam weer twee punten los en wederom moest DES in de achtervolging, terwijl het een karrevracht aan kansen had. De strijdlust die DES 2 tekent, had ook nu weer haar uitwerking in het duel; DES kwam op 10-10, en had nu kansen te over om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Een strafworp bracht PKC op 10-11, en in een rommelige en chaotische slotfase kreeg DES nog kansen om gelijk te komen. Helaas werden die niet benut, waardoor DES met een flinke kater achterbleef.

Vervolgens mocht DES 1 het toneel betreden. DES begon geconcentreerd aan de wedstrijd en zodoende stond er na 7 minuten een 4-0 stand op het scorebord. Even kakt de ploeg van Richard in (4-3), maar na de time-out scoort DES twee keer op rij en bereikt het bij een stand van 7-5 de rust.
Haarlem probeert het na rust even spannend te maken met de 7-6, maar dan laat DES zien dat het beter is met vijf doelpunten op rij, 12-6. DES loopt zonder al te veel problemen weg bij Haarlem, bouwt de stand zelfs uit naar 18-8 met nog tien minuten te spelen, maar Haarlem maakt de stand iets dragelijker en komt terug tot 18-12. Vervolgens is het DES wat viermaal op rij scoort, en uiteindelijk de punten op eigen veld houdt met een 23-14 overwinning.

Concurrenten Spirit en Vitesse maakten afgelopen weekend geen fout, waardoor DES nog steeds de tweede plek deelt met Vitesse op twee punten achterstand van Spirit. Vitesse is ook de tegenstander dit weekend, voor zowel DES 1 als DES 2. Ook voor het 2e is dit een belangrijk duel, om los te komen van de onderkant van de ranglijst. Alle steun in Barendrecht is dus meer dan welkom!

Locatie: De Bongerd, Barendrecht