Puntloos weekend voor DES 1 en DES 2

Met ontmoetingen in respectievelijk Arnemuiden en Zaandam hadden zowel DES 2 en DES 1 een verre uitwedstrijd op het programma staan.

Tegen TOP 3, een ervaren ploeg die nog geen punten had verspeeld, moest DES 2 steeds op een winderig veld in de achtervolging. De gehele eerste helft was het TOP wat op voorsprong kwam en DES wat steeds gelijk wist te maken, maar met de 8-6 vlak voor rust had TOP een eerste gaatje te pakken. Dat gat wisten de Zeeuwen in de tweede helft snel uit te bouwen; via 9-7 liep de thuisploeg uit naar 13-7, en uiteindelijk werd het 16-10 zonder dat zij echt nog in gevaar kwamen. Het lijkt erop dat TOP met KCC gaat uitvechten wie er kampioen wordt, en de zes ploegen daarachter de rest van de plekken gaan verdelen. DES staat met vier punten derde, maar hekkensluiter Achilles 3 heeft maar twee punten minder.

In Zaandam, waar het ook flink waaide, speelde DES 1 tegen het in de middenmoot bivakkerende ZKC’31. Een futloos DES 1 liep vanaf minuut één achter de feiten aan; via 2-0 en 4-2 had ZKC’31 bij rust een 6-5 voorsprong te pakken, met daarbij slechts drie velddoelpunten van de thuisploeg.
In de eerste tien minuten en de laatste tien minuten van de tweede helft gaf DES 1 het vervolgens weg. ZKC’31 kon na de 6-6 uitlopen naar 9-6, en toen DES net weer leek aan te haken (10-9) hielden zij het verdedigend dicht. Bovendien wisten zij zelf nog drie keer de korf te vinden. Ondanks dat de thuisploeg maar vijf velddoelpunten maakte, hielden zij met een 13-9 winst de punten in Zaandam.

Zodoende is DES 1 haar ongeslagen status kwijt. In het duel tussen de twee andere titelkandidaten wist Spirit met Vitesse af te rekenen (18-12), waardoor de ploeg uit Voorthuizen nu alleen aan kop gaat. Over drie weken komen zij op bezoek in Delft, waar DES dit weekend eerst nog Haarlem ontvangt.