• 015-2140317

Wedstrijdverslag DES 6

Wedstrijdverslag DES 6

Er was eens….

Op een iets wat koude, donkere zaterdag vlak voor Kerstmis, een groepje elfjes met de naam DES 6. Na een stevige training en een goed praatje donderdag waren zij helemaal klaar voor de wedstrijd die ze tegen Avanti moesten spelen. Ze zouden die aardmannetje uit het verre Pijnacker wel eens wat laten zien!

Om 14.30 uur kwamen alle elfjes, ieder op zijn eigen manier, aan bij het grote imposante gebouw waar de strijd los zou barsten. Wat goed is voor jullie lezers om te weten is dat elfjes en aardmannetjes doorgaans niet zo door één deur gaan. Gelukkig zou er bij deze wedstrijd dan ook een wijze aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Ondanks dat de wijze, wellicht zat zijn baard nog wat in de klit, zorgde voor een vertraagde start gingen de elfjes, onder leiding van opperelf Erica, vliegende van start! Gelukkig zat de bank klaar met de persoonlijke elventunes want die waren direct nodig. Tot grote vreugde van Jitske, die op de knopjes mocht drukken. Binnen 3 minuten maakte Jelle de 0-1. Gevolgd door Gijs met de 0-2. Helaas werden de aardmannetjes toen wakker en scoorde de 1-2. Michelle wist hierop een antwoord 1-3, waarna Jelle de 1-4 maakte en het publiek voor de 2e keer van de Mambo nr5 mocht genieten. De aardmannetjes bleven rustig en binnen een mum van tijd stond het 3-4. Gelukkig bleek Thijs ook cool en scoorde hij een strafworp waarmee het 3-5 werd. Daarna vond Suzan dat het tijd werd voor haar tune, de 4-6 legde zij er in. Lara volgde met de 4-7. Jitske had in de tussentijd van Erica te horen gekregen dat ze niet nog een keer, alleen omdat zij het leuk vond, op de Frozen Tune van Suzan mocht drukken. Gelukkig kwam het vlak daarna vanzelf in orde toen Suzan nog een keer scoorde, 5-8. Na nog een strafworp van Thijs  6-9, een schot van Suzan 7-10 en een doelpunt van Gijs 7-11 was het rust. Terwijl de opperelf een praatje deed in de kleedkamer mochten Nick en Jitske warm gaan vliegen.

Het praatje van de opper had Michelle goed gedaan. Zij maakte na de rust het eerste doelpunt, 7-12. Kort daarna werd Anne gewisseld voor Jitske en niet veel later Gijs voor Nick. Ondertussen hadden de aardmannetjes zich herpakt. De elfjes bleken de 2e helft toch iets te lief voor de soms iets wat gemene aardmannetjes. Het lukte de elfjes niet zich te herpakken en sommige kregen wat moeite met vliegen. De aardmannetjes pakte door en zo stond het 7 ½ minuut voor het einde 13-12. Gelukkig pakte Nick nog een puntje mee en maakte de 13-13. De aardmannetjes roken de overwinning al en waren niet meer te stoppen. 15-13 op het scorebord met nog 1 minuut te spelen. Jitske schoot er nog één bal in, 15-14. Direct hierna werd afgefloten door de wijze.

Nu zal je denken, dit is niet zoals een sprookje hoort te eindigen. En dat klopt. Een sprookje hoort goed te eindigen en met de kerstdagen in zicht is afsluiten met een positieve kerstgedachten toch een stuk leuker. Dus schrijven we nog even verder…

De elfjes besloten, ondanks de teleurstelling van de wedstrijd, gezellig met elkaar een drankje te gaan drinken. Aangezien Lara jarig was kwam de stemming snel terug tijdens het zingen van een mooi verjaardagslied. Toen er ook nog taart op tafel kwam was de sfeer weer als van ouds. Na de taart en een drankje werd de opperelf nog even bedankt voor haar inzet met een kerstpakketje. Dit viel in de smaak. Gelukkig kwam er zo toch nog een goed einde aan dit sprookje. Lang en gelukkig levend gingen de elfjes uiteen. Het enige wat hen nog rest te zeggen is:

 

Fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2019!