Eerste thuisronde levert selectie vier punten op

Nadat de selectie van DES hun eerste speelronde buiten de deur afwerkte, mochten DES 1 en DES 2 dit weekend thuis aantreden.

DES 1 deed dit tegen het Haagse GKV, wat in de eerste speelronde kansloos had verloren van Vitesse. Na een minuut stilte in verband met het overlijden  van Ali Kruize – de Man ging de wedstrijd van start. Aan alles was te zien dat de geel-zwarten niet van plan waren weer overlopen te worden; na vier minuten stond het 0-3. DES kwam terug tot 2-3, maar bleef het gehele eerste kwartier achter GKV aanlopen. Pas na de 5-7 van GKV werd DES wakker. De thuisploeg hield GKV ruim tien minuten van scoren af en boog in de tussentijd een 5-7 achterstand om naar een 11-7 voorsprong. Het slotakkoord van de eerste helft was voor GKV (11-8), maar na de rust kwam DES meteen op 13-8 en leek het de wedstrijd snel te kunnen beslissen. Het lukte de ploeg van Richard echter niet om door te drukken; GKV scoorde tweemaal op rij en beantwoordde de 14-10 van DES met wederom twee goals. Ook nu was het de verdediging die DES 1 redde; GKV bleef een kwartier droog staan en in de tussentijd kwam DES van 14-12 op 17-12. De laatste tien minuten werden zakelijk uitgespeeld, en uiteindelijk werd er met 17-14 gewonnen. Geen wedstrijd die we ons over een jaar allemaal nog herinneren, maar weer twee punten aan het totaal toegevoegd.

Daarna was het de beurt aan DES 2. De ploeg van Erwin kwam snel 0-2 achter, maar raakte niet in paniek en nam de wedstrijd gecontroleerd over. Via 3-2 liep het 2e uit naar 5-3, en die voorsprong werd verder uitgebouwd naar vier doelpunten verschil (8-4). Achilles had daar bij rust een puntje van afgesnoept (9-6), maar DES bleef volharden in haar spelletje en had genoeg discipline om zich niet van de wijs te laten brengen. Via 12-7 werd het 15-9 met nog minder dan tien minuten te gaan, en in de slotfase kon Achilles de stand wat dragelijker maken maar écht spannend werd het nooit meer. DES 2 boekte een 16-11 overwinning, is zodoende van de nul af en kan vol goede moed gaan toewerken naar volgende week.

Dan wacht voor DES 2 het derde team van Albatros (Zwijndrecht) om 13.15, terwijl DES 1 om 15.30 in IJsselstein aantreedt tegen Fortissimo.