DES 1 strijdend ten onder

De selectie van DES ging afgelopen weekend op bezoek bij Sporting Trigon uit Leiden. Voor DES 2 op papier een wedstrijd die gewonnen moest worden, voor DES 1 een wedstrijd waarin zij gezien de finale van de Haagse Korfbaldagen niet kansloos waren.

DES 2 nam in de openingsfase tot tweemaal toe de leiding, maar keek bij rust tegen een 4-3(!) achterstand aan. Toen Sporting Trigon binnen tien minuten na rust op 8-3 kwam leek het een lastig verhaal te gaan worden, maar tien minuten voor tijd was de achterstand alweer verkleind, 8-7. In de laatste tien minuten scoorde Sporting Trigon vervolgens nog maar één keer, terwijl DES de 9-7 achterstand in de slotseconden om wist te draaien naar 9-10 overwinning. De schoonheidsprijs verdiende het niet, maar na twee wedstrijden is DES 2 nog foutloos.

Daarna was het de beurt aan DES 1, tegen Sporting Trigon 1 waarvan in de finale van de Haagse Korfbaldagen met één verschil was verloren. Het eerste kwartier was helemaal voor het tweede aanvalsvak van DES. Daar waren het de mannen van zowel DES als Sporting Trigon die makkelijk de korf wisten te vinden, waarbij de thuisploeg via 8-6 naar 12-7 wist uit te lopen onder leiding van hun heren. Daarna kwam DES meer los, kwam er meer energie in de ploeg en ging Sporting Trigon zich meer bezighouden met randzaken in plaats van korfballen. Langzaam liepen we in naar een ruststand van 13-11.

De tweede helft begon voor DES beter. Met twee doelpunten werd de stand gelijkgetrokken, 13-13, en even later was er zelfs een 14-15 voorsprong. De thuisploeg drukte, opnieuw onder aanvoering van hun heren, nu meer hun stempel op de wedstrijd en boog de achterstand om in een 18-15 voorsprong. Tot 22-20 bleef DES nog in de achtervolging, maar in de laatste twee minuten gooide Sporting Trigon de wedstrijd definitief in het slot. Ee nederlaag met perspectief voor DES 1, want Sporting Trigon ziet zichzelf als kampioenskandidaat en speelde vorige week gelijk tegen misschien wel de favoriet in deze poule, BEP. DES kan dus wel degelijk met dit soort ploegen mee.

Volgende week wacht datzelfde BEP, wat na een gelijkspel tegen Sporting Trigon met 20-30 van Telstar wist te winnen. Een pittige uitdaging voor zowel DES 1 als DES 2, aangezien BEP op het veld met de selectie in de Overgangsklasse bovenaan staat en in de zaal ook nog ongeslagen is.