DES 1 strandt in halve finale Haagse Korfbaldagen

Het is DES 1 niet gelukt om zich voor de vierde keer in zes jaar te plaatsen voor de finale van de Haagse Korfbaldagen. In de Sportcampus Zuiderpark werd geflatteerd van 26-19 verloren, nadat DES de wedstrijd in de tweede helft (en met name de laatste tien minuten) weg gaf.

Die Haghe begon goed met twee snelle goals, maar na de 3-3 van DES kregen de rood-witten de overhand. Via 3-3 en 3-5 werd het 4-7 na pas tien minuten korfbal. Die Haghe kon mede door twee strafworpen terugkomen tot 7-7, en kreeg daarna weer de overhand. De thuisploeg liep op 9-9 weg naar 12-9, en bij rust was de marge nog steeds drie; 15-12.

In de tweede helft moest DES harder werken voor haar goals. De Delftenaren kwamen een aantal maal op twee verschil (15-13, 16-14, 17-15), maar na de 17-15 werd het 19-15 en leek het een lastig verhaal te gaan worden. DES richtte zich op en kwam weer op 19-17 (met nog 17 minuten te gaan). Op dat moment leek een goed resultaat nog te kunnen, maar na de 20-17 van Die Haghe (hun derde strafworp na rust) leek DES geknakt. Desondanks werd het nog 20-18, en de 21-18 van Die Haghe werd beantwoord met de 21-19, maar in de laatste tien minuten kwam de ploeg van Richard van Weer niet meer tot scoren terwijl Die Haghe freewheelend naar 26-19 kon uitlopen, onder meer dankzij vier strafworpen. De ploeg uit Den Haag scoorde na rust 11 keer, waarvan zeven(!) keer uit een strafworp. Zij komen zaterdag in de finale in actie tegen Achilles, wat in de andere halve finale Maassluis versloeg.