DES 1 pakt belangrijke punten, DES 2 vergeet te winnen

Voor zowel DES 1 als DES 2 stond dit weekend een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma. De selectie reisde, samen met flink wat supporters (waarvoor de selectie jullie allemaal wil bedanken!), af richting Hoevelaken voor het treffen met Telstar/dé Register Makelaar.

Na een onrustige openingsfase, waarin het spel meerdere malen werd stilgelegd wegens een defecte schotklok, moest DES 1 in de achtervolging om een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Dat ging de ploeg van Richard goed af; vrijwel meteen kwam DES op 2-3, en daarna stond men steeds aan de goede kant van de score. Echter gebeurde hetzelfde als in de thuiswedstrijd tegen Telstar; DES vergat door te drukken en Telstar definitief af te schudden, waardoor de thuisploeg toch nog een sprankje hoop hield. Op 4-5 liep DES weg naar 4-7, waarna de teams om en om scorend de laatste zeven minuten van de eerste helft doorliepen. In de laatste minuut zag Telstar echter kans om de 7-10 tussenstand te verkleinen naar 9-10, tevens de ruststand.

Wetende dat het definitieve gat zo snel mogelijk moest worden geslagen, kwam DES overtuigend de kleedkamers uit met twee snelle goals. Telstar scoorde echter óók twee goals op rij, en na tien minuten in de tweede helft was Telstar nog steeds in de wedstrijd; 12-13. In de volgende tien minuten zorgde een 1-6 run er echter voor dat DES 1 de punten in de tas kon stoppen. Een laatste stuiptrekking van Telstar – twee goals op rij om de stand op 15-19 te brengen – mocht voor de thuisploeg niet meer baten, de jonge scheidsrechter Broere floot uiteindelijk af bij 17-21.

Twee cruciale punten voor DES 1; hekkensluiter Telstar staat inmiddels op vijf punten achterstand. Minder prettig nieuws kwam er later uit Krimpen aan den IJssel; daar bleek KOAG te hebben verloren van de concurrent van DES, MIA. Beide ploegen staan daardoor nog steeds op evenveel punten. Op 9 maart is de onderlinge confrontatie. In de tussentijd ontmoet DES titelkandidaten Sporting Trigon en BEP (beiden thuis), MIA neemt het op tegen Velocitas (thuis) en Antilopen (uit).

Daarna mocht DES 2 aantreden, wetende dat men bij winst alleen op de tweede plaats terecht zou komen en bij verlies de hele competitie weer open zou liggen. Het zou een wedstrijd worden die op en neer golfde, en waarbij geen van beide teams echt uit kon lopen. DES kwam op 0-2 en 1-3, maar stond na 10 minuten spelen met 5-3 achter. DES kwam weer terug tot 6-6, om vijf minuten voor rust een 7-9 voorsprong te nemen. Die verdween echter binnen no-time, Telstar counterde naar 11-9 en ondanks dat DES nog op 11-11 kwam was het bij rust 12-11 voor de thuisploeg.

In de tweede helft tot 14-14 hetzelfde beeld; Telstar kwam één goal voor, DES maakte gelijk. Daarna was dat beeld tot 18-18 omgedraaid; DES nam het initiatief maar Telstar liet DES 2 niet uitlopen. Op 20-20, met nog vijf minuten te gaan, besliste Telstar vervolgens de wedstrijd. Een zure nederlaag in een spannende wedstrijd, waarin de 23-20 vlak voor tijd pas de eerste keer was dat één van beide ploegen drie punten los kwam.

Daardoor is het in de knotsgekke poule van DES 2 weer helemaal open. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer 7 (die degradeert) is slechts twee punten, terwijl het verschil tussen de nummer twee en nummer acht maar vier punten is. DES 2 treft die nummer acht dit weekend, en ook DES 1 mag tegen Sporting Trigon aantreden. Voor DES 2 is het ‘moeten’, terwijl DES 1 hoopt punten af te snoepen van de koploper. De twee eerdere ontmoetingen met Sporting Trigon bieden in ieder geval perspectief! Ook nu is alle steun weer welkom!