DES 1 naar halve finale Haagse Korfbaldagen!

DES 1 is donderdag 31 oktober aan de Haagse Korfbaldagen begonnen. In een poule met Excelsior, Refleks en GKV moest men bovenaan eindigen om aanspraak te maken op de halve finale. Donderdag werd er gespeeld tegen Excelsior. DES begon goed, maar zag Excelsior toch het heft in handen nemen en bij rust was het 11-12 voor de zwart-witten. Het lukte geen van beide ploegen om zich los te maken van de ander, maar in de slotfase had DES steeds het initiatief. Tien minuten voor tijd werd het 18-16, maar die voorsprong bleek niet voldoende; met nog 1.40 te spelen scoorde Excelsior de 19-19. De laatste minuut was zenuwslopend, maar 12 seconden voor tijd scoorde DES de winnende goal. Excelsior kreeg nog één aanval maar wist daarin niet te scoren, zodoende ging de winst naar DES. Foto’s van die wedstrijd vind je hier.

Zaterdag werd er vervolgens tegen Refleks gespeeld, in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark. DES schoot een heel aardig percentage deze wedstrijd, en liep via 9-6 uit naar een 15-11 ruststand. In de tweede helft bleef het verschil continu vijf à zes in Delfts voordeel, met uiteindelijk een spectaculaire 30-25 eindstand als gevolg.

Deze overwinning betekent dat DES, ongeacht het resultaat tegen GKV van dinsdag 5 november, door is naar de halve finale. In het reglement is het volgende te lezen: ‘Voor de bepaling van de onderlinge rangorde gelden achtereenvolgens het behaalde aantal wedstrijdpunten, het onderling resultaat, het doelsaldo, het hoogste aantal gescoorde doelpunten en loting.’ Wetende dat Excelsior en Refleks twee punten hebben, tegen elkaar spelen en één van de twee dus op vier komt maar DES tegen beiden een positief onderling resultaat heeft, wacht in de halve finale dus Die Haghe, wat in hetzelfde schuitje als DES zit. Komen jullie DES 1 aanmoedigen?

Dinsdag 5 november, 19.15: poulewedstrijd tegen GKV in Breedtesporthal B, Sportcampus Zuiderpark.
Donderdag 7 november, 20.00: halve finale tegen Die Haghe in Breedtesporthal A, Sportcampus Zuiderpark
Indien de halve finale wordt gewonnen: finale op zaterdag 9 november om 17.50 in de HKV/Ons Eibernesthal