Evelien Kooijman maakt overstap naar DES

Na de terugkeer van Chelsea Kreunen is Evelien Kooijman de volgende aanwinst aan de dames kant. De 20-jarige komt over van De Meervogels. 

Evelien heeft altijd bij De Meervogels gespeeld, maar gaat nu toch de uitdaging aan bij een andere vereniging. “Ik durfde nooit naar een andere club te gaan, maar ik had van Chelsea en Nick van Zwet positieve verhalen gehoord. Nadat ik een keer had mee getraind werden die positieve verhalen bevestigd!”

Met Evelien krijgt DES er een dame bij die het duel niet uit de weg gaat en haar mannetje staat in het veld. “Ik zou mezelf omschrijven als een verdedigend wat sterkere dame, die altijd wel een of twee goals meescoort in de wedstrijd. Ik speelde hiervoor vaak als dienende dame onder de paal, maar zou graag wat aanvallender worden. Wat betreft mijn ambities met de selectie verwacht ik vooral dat de motivatie om te winnen hoog ligt en dat het super gezellig wordt! Uiteraard hoop ik ook promotie te maken met de selectie.”

Naast het korfballen is Evelien druk met studeren. “Ik ben dus 20 jaar en studeer aan de HALO tot gymdocent in Den Haag en rechten aan de universiteit in Leiden. Daarnaast wilde ik nog benoemen dat ik mij vanaf moment één super welkom voelde en dat ik dat heel erg kan waarderen! Als jullie meer willen weten, spreek me vooral aan en hopelijk zie ik jullie zaterdag bij de cocktailbar😊”