Ook Nick van Zwet keert terug bij DES

De TC is verheugd te kunnen melden dat na Youri Boekhout de tweede versterking bij de heren aangekondigd kan worden. Nick van Zwet (23) keert volgend jaar na een uitstapje bij De Meervogels terug bij DES.

Over zijn overstap vertelt Nick het volgende: “Volgend jaar ga ik een druk jaar tegemoet. Hierdoor heb ik voor drie keuzes gestaan: stoppen, nog een keer hogerop of terugkeren bij mijn oude club. Ik heb eerst lang getwijfeld of ik nog door wilde gaan met korfballen. Op een avond heb ik aan de eettafel een goed gesprek gehad met mijn broertje Lars, die aangaf dat ik niet kon stoppen zonder samen gespeeld te hebben. Ik kon door dit argument niet anders dan terugkeren.”

Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die een rol spelen voor Nick’s terugkeer. “Ik zie ook een groeimogelijkheid bij DES en een leuke groep met veel mensen die ik goed ken. Volgend jaar krijgen we een aantal versterkingen, waardoor er een mooi toekomstperspectief voor de club is. Ik heb gesproken met Barry (coach DES 1) en daarin is ook uitgesproken dat we voor het hoogst haalbare willen gaan. Dit betekent natuurlijk promoveren! Ik wil hier graag aan bijdragen en zorgen dat we met elkaar DES weer een stukje hogerop kunnen brengen.”

Bij De Meervogels was Nick aanvoerder van het 2e, en viel hij met regelmaat in bij het 1e. “Als ik terugkijk op dit seizoen, denk ik erg te zijn gegroeid in mijn korfbalspel. Ik heb tegen betere tegenstanders gelopen, waardoor ik soms hard moest werken om een goede wedstrijd te spelen. Ik ben daarnaast aanvoerder geweest en heb ook meer geleerd hoe ik mijn teamgenoten beter kan maken. Ik hoop dat ik hier ook een rol van betekenis in kan spelen bij DES. Al met al heb ik veel zin in volgend seizoen en hopelijk kunnen we het publiek met veel mooie wedstrijden vermaken!”