Chelsea Kreunen keert terug bij DES

De TC is verheugd te kunnen melden dat Chelsea Kreunen na een uitstapje van één jaar bij De Meervogels terugkeert bij DES. Na de toevoeging van Youri Boekhout is Chelsea de tweede aanwinst voor komend seizoen.

Vorig jaar vertrok Chelsea (26) naar Zoetermeer om de uitdaging bij De Meervogels aan te gaan. En dat ging haar meer dan goed af. Chelsea kwam in Meervogels 1 waarmee ze in de zaal als 4e eindigde in de Hoofdklasse, en op het veld kampioen werd in de Hoofdklasse waardoor ze momenteel in de Ereklasse speelt. “Ik heb een leerzaam en leuk seizoen gehad bij de Meervogels. Maar vanwege mogelijk meerdere wijzigingen binnen de selectie, bijvoorbeeld het stoppen van spelers, heb ik de beslissing gemaakt om terug te keren bij DES.” 

De keuze voor DES is een bewuste. Uiteraard heeft Chelsea de uitslagen van de selectie gevolgd dit seizoen. “Ik denk dat wij zeker een kans maken om bovenin mee te draaien in beide competities. Ik kijk uit naar komend seizoen, om weer terug te keren op het oude nest.”

Het spelen op hoger niveau zorgt ervoor dat Chelsea volgend jaar veel ervaring meeneemt. “Ik heb dit seizoen veel mogen leren bij De Meervogels, zowel het niveau in tegenstanders als speelwijze van het team”, vertelt ze. “Ik heb geleerd om meer allround te spelen en betere schoten te selecteren. De eerste veldcompetitie kon ik goed inkomen doordat wij 2 tegenstanders hadden waar ik het seizoen ervoor met DES 1 tegen gespeeld had. In de zaal en 2e veldcompetitie was de tegenstand veel hoger, wat ik zeker als een uitdaging zag. Hierdoor leerde ik betere lijnen te lopen, fellere aanvallende acties te maken en een betere focus te creëren bij het verdedigen.”

Trainer Barry Albers: “De staf van de selectie is uiteraard superblij dat Chelsea na een uitstapje van een jaar bij Meervogels toch heeft gekozen om terug te komen bij DES. Iedereen gunde haar de stap vorig jaar, en door die stap zijn wij er van overtuigd dat zij met haar ervaringen op een veel hoger niveau onze groep nog verder vooruit kan helpen.”