Selectie keert zonder punten terug uit Purmerend

DES 1 en DES 2 mochten dit weekend aantreden in het Noord-Hollandse BEP, een ploeg die zowel in de poule van DES 1 als DES 2 tot de kampioenskandidaten behoort. Een pittige uitdaging dus, maar de benadering vooraf leek hetzelfde als iedere andere wedstrijd.

DES 2 beet het spits af, en keek binnen vier minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Via de 4-1 van DES liep BEP uit naar 9-1 en 12-3 met nog zo’n tien minuten tot de rust. Dat was ook meteen de grootste achterstand in de eerste helft, daarna wist DES 2 de stand wat dragelijker te maken en met een 13-7 ruststand was er nog perspectief om na rust wat te proberen. BEP was loepzuiver in de afronding, maar DES liet zich ook een beetje overbluffen. De vraag was dan ook wat er zou gebeuren als DES wél de duels aan zou gaan.
En duels aangaan, dat deed DES 2. Amper vijf minuten na rust was het 14-10, en leek het geloof bij de gasten weer helemaal terug. Echter viel DES juist op dat moment stil voor een periode van tien minuten, en daar profiteerde BEP dankbaar van; met een stand van 20-11 op het bord met nog zo’n tien minuten te gaan was het duel wel gespeeld. In de laatste tien minuten konden met name de mannen van BEP 2 haast niet meer missen, en doorbrak de thuisploeg zelfs de grens van dertig; bij 31-15 werd er afgefloten.

Daarna was het de beurt aan DES 1, en na het ietwat warrige oplopen was het voor beide ploeg ook in het spel wat aftasten. Na vijf minuten stond het pas 2-2, toen BEP voorzichtig aanzette en over de mannen uitliep naar 6-2. Nadat er op 8-3 een time-out werd genomen door Richard van Weert, had DES 1 vijf minuten nodig om naast BEP te komen (9-9), en bij 10-11 was er voor het eerst een Delftse voorsprong. Het antwoord van BEP werd meteen gevolgd door de 11-12, maar in de laatste drie(!) minuten voor rust wist BEP de achterstand om te draaien in een ietwat geflatteerde 16-12 ruststand. Echter was er absoluut nog geen man overboord.
Helaas maakte DES 1 het zichzelf na rust onnodig moeilijk door in de eerste tien minuten na de thee niet te scoren, en intussen had BEP de voorsprong uitgebreid naar 19-12. Via 22-14 werd het nog 22-17, en na de 24-18 van BEP kroop DES nog even terug tot 24-21. In de laatste vier minuten speelde BEP de wedstrijd echter goed uit. Een (terecht) afgekeurde goal van DES had de spanning nog terug kunnen brengen, maar BEP speelde het zakelijk uit. De ploeg uit Purmerend blijft zodoende koploper, DES blijft onderin de middenmoot.

Volgende week wacht MIA, voor zowel DES 1 als DES 2 een belangrijke wedstrijd met het oog op handhaving. Als beide ploegen weten te winnen, komen beide teams vier punten los van de degradatiestreep en kan men met een goed gevoel aan het nieuwe jaar beginnen.