Michael Barendse nieuwe coach DES 2

Met trots kondigen we aan dat Michael Barendse zich aansluit bij de trainersstaf als de nieuwe trainer van DES 2. Michael brengt niet alleen een hoop aan korfbalervaring met zich mee, maar ook een enorme dosis enthousiasme en toewijding.

Als speler begon Michael bij Crescendo in Leiden. Hij doorliep alle jeugdteams en groeide uit tot een vaste waarde in de selectie. Daarna begon hij daar zijn trainers carrière. Na het opheffen van Crescendo heeft Michael als hoofdtrainer zijn sporen verdiend, eerst bij GKV in Den Haag (3 jaar) en daarna bij Madjoe in Rijnsburg waar hij nu bezig is aan zijn tweede seizoen.

Waarom DES? Barry (trainer DES 1) en Michael kenden elkaar al. “Na de wedstrijd DES 3 – Madjoe 2 raakten we in gesprek en vroeg hij wat ik volgend jaar ging doen. Toen zijn we serieus het gesprek aangegaan en waren we er eigenlijk heel snel uit. Voor mij voelde het gelijk goed. Ik heb vaker tegen DES gespeeld en gecoached en merk dat het een leuke, warme vereniging is.”

Afgelopen zaterdag zijn contract getekend in de rust van de wedstrijd van DES 2. 

Voor het komende seizoen heeft Mickael grote ambities. Met DES 2 op weg naar de eerste klasse op zowel het veld als in de zaal, streeft hij ernaar om competitief mee te doen. Maar het gaat niet alleen om winnen. “Ik wil ook dat het team een aantrekkelijk en dynamisch spel speelt, waar de spelers energie uit halen en waar het publiek voor komt kijken.”

Michael kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen: “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met DES 2. Samen gaan we voor een seizoen vol plezier, groei en hopelijk succes op het veld.”

De TC heet Michael van harte welkom bij DES en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.