DES B1 – Avanti B3

Onze B1 mocht zaterdag thuis in de Hoornbloem aantreden tegen Avanti uit Pijnacker. Avanti staat hoger geklasseerd en was vooraf favoriet maar de B1 was geenszins van plan om zich als een lammetje naar de slachtbank te laten leiden.

Na wat vruchteloos wachten op een scheidsrechter floot de coach het startsignaal. DES schoot fanatiek uit de startblokken en na een paar minuten schoot Fenna de 1-0 in het mandje. Avanti stelde echter orde op zaken en schoot er snel 2 in. Hierna kreeg Casper het op zijn heupen en hield de stand gelijk tot 4-4, helaas scoorde Avanti nog voor de rust.

Na de rust liep een iets sterker Avanti uit tot 4-7 maar DES bleef het met sterk veldspel goed de tegenstanders moeilijk maken, de bezoekers kwamen nog twee keer tot scoren maar DES dankzij Lieke ook.

De einduitslag van 6-9 geeft goed weer dat het jonge DES, met veel eerstejaars B, goed weerstand kon bieden en de komende tijd alleen maar sterker wordt.