Die Haghe E3 – DES E1

Wat was het een mooi sportweekend. Roger Federer speelde na een fantastische carriere van bijna 25 jaar zijn laatste tenniswedstrijd in de Laver Cup met zijn aartsvijand en goede vriend Nadal aan zijn zij. Annemiek van Vleuten wist op magistrale wijze met een breuk in de elleboog toch de wereldtitel te veroveren. En de E1 wint de eerste wedstrijd in deze herfstcompetitie.

Helaas is Tijs een trainingsweekendje in het buitenland. Toch vertrekt de E1 vol goede moed richting Die Haghe. Dat wil zeggen….Coach Floor ziet het nog een beetje somber in. Ze zag haar team vorige week met iedere druppel regen, krachten verliezen. Hoe vaak had ze nou niet gezegd: “Een beetje regen…..houdt een echte DESSER niet tegen.” En toen ze vanochtend naar buiten keek, zag ze de bui alweer hangen. In de auto probeerde ze iedereen als een echte Piet Paulusma goede moed in te praten: “Het gaat niet regenen vandaag”. Om het in ieder geval niet koud te krijgen, krijgt het team een zware warming up. En dan gaat de wedstrijd van start. De eerste tien minuten gaan gelijk op en DES weet deze ronde met 1-0 voor te komen met knap verdedigend werk van Jens. De tweede ronde krijgt DES de smaak te pakken. Simon scoort. Jill kiest bij de strafworp na de tip van coach Noa voor een bovenhands schot, perfect advies. En het wordt 4-1. Eerlijk is eerlijk….de scheids zat niet tegen. Hij zat al over de tijd heen en toen Die Haghe net na het fluitsignaal scoorde, keurde hij het doelpunt koeltjes af……

Het wordt in de derde ronde steeds een beetje zwaarder. En dat geldt niet alleen voor de speelsters. Coach Floor had het ook een beetje zwaar na het beschaafde feestje van Noa de avond ervoor. Maartje vindt de vrijlopende Simon, maar omdat Floor bang is dat Maartje naar de verkeerde korf wil, roept ze heel hard:”Andere kant”. Simon die op het punt staat zich om te draaien om te schieten, raakt helemaal in de war en besluit naar zijn coach te luisteren….niet te schieten en zichzelf nog even te verzekeren, dit is toch de goede korf? Ja Simon, jouw coach doet een Kemkersje. De derde ronde wordt afgesloten met 5-2.

Tja….en dan gaan we toch een spannende vierde ronde in. 5-3, 5-4. Billen knijpen. Billen knijpen. Tijd rekken kent de E1 nog niet. Lucy is zo sportief om haar tegenstandster nog even omhoog te helpen en te vragen of het gaat nadat ze uitglijdt. Vooral de supporters / chauffeurs zijn erg blij als het fluitsignaal klinkt voor het einde van de wedstrijd.

En dan zingen we nog even met z’n allen voor coach Noa die dus vrijdag jarig was en die een lekkere traktatie mee heeft! En er is een heel makkelijk truukje om te weten hoe oud Noa op een verjaardag wordt. Als jij denkt te weten wat dit truukje is, dan kun je het checken bij de E1. Op naar volgende week.