Selectie op schema

Selectie ligt op schema richting laatste speelweekend op het veld!

Het is al weer eventjes geleden dat er een update kwam van hoe DES 1 en DES 2 zich manifesteren op het veld. Daarom is het goed om de laatste stand van zaken even te bespreken.

Het gaat namelijk onwijs goed met DES 1, de ploeg is namelijk koploper! Nadat eerder Atlas (21-8), Keep-Fit ’70 (16-10) en ACKC (22-17) werden verslagen, speelde de ploeg van Erwin en Nikki drie ‘erop of eronder’ wedstrijden tegen concurrenten TOGO, Vriendenschaar en Erasmus. In het verre Goes werd in vrij barre omstandigheden na een matige start (3-0 achter) orde op zaken gesteld en een 6-13 ruststand resulteerde uiteindelijk in een 13-24 overwinning.

Daarna de topper tegen Vriendenschaar, vooraf beschouwd als de grootste concurrent in deze poule. Dat bleek ook wel in dit onderlinge duel. DES had het initiatief, maar kon nooit écht afstand nemen. Na een 7-7 ruststand was het Vriendenschaar wat het initiatief overnam in de tweede helft, maar ondanks een strafworp voor de gasten in de slotminuut bleef dit duel onbeslist; 16-16.

Tegen Erasmus had DES het in de eerste helft even moeilijk, maar na de rust (9-5) werd in de tweede helft ruimschoots afstand genomen van de Rotterdamse studenten. Uiteindelijk werd er met 27-15 gewonnen.

Vervolgens was het afgelopen zaterdag Korbatjo waarmee de degens gekruist werden. Op een vochtig, glad grasveld(!) was de openingsfase voor de thuisploeg. DES keek continu tegen een achterstand van één tot drie punten aan, met een 12-10 ruststand tot gevolg. Meteen na rust werd het 12-11, en na de 13-11 van Korbatjo kwam DES eindelijk naast de thuisploeg; 13-13. Vervolgens werd het 13-15 en liep DES uiteindelijk van het (gras)veld bij een 15-18 stand. Zodoende heeft DES elke ploeg nu een keer getroffen, en staat de ploeg van Nikki en Erwin twee punten los van Vriendenschaar en Erasmus. Komend weekend wacht de eerste return, in het verre Ritthem tegen Atlas.

In de schaduw van DES 1 staat DES 2 op een keurige zesde plaats, met zes punten uit zeven wedstrijden. Directe concurrenten Tempo (19-15) en KZ Danaiden (13-12) werden verslagen, waardoor het gat met de gevreesde zevende plek inmiddels al vier punten is. Komend weekend gaat DES 2 op bezoek bij Achilles, waarvan thuis met 12-14 werd verloren. Weet DES 2 te winnen, dan haakt het definitief aan bij de middenmoot en lijkt handhaving zo goed als zeker. Om 12.00 begint het 2e in Den Haag, en alle support is welkom!