Twee wedstrijden gespeeld, hoe heeft onze selectie het gedaan?

Het was lang wachten, maar het korfballen gaat weer zoals we gewend zijn; in competitieverband en met publiek. Iedereen heeft er reikhalzend naar uitgekeken, en voor onze selectie was dat niet anders. Vorig weekend mochten zij in Delft het spits afbijten, dit weekend stond de eerste uitwedstrijd op het programma. Een korte terugblik op deze eerste twee wedstrijden.

DES 1 opende vorige week met een duidelijke 21-8 overwinning tegen Atlas uit het welbekende Zeeuwse Ritthem. Dit weekend wachtte Keep Fit ’70 uit Roosendaal. Eenmaal aangekomen in Roosendaal bleek dat er gespeeld zou worden op een voetbalveld waarin een korfbalveld was aangelegd. Kunstgras op een voetbalveld bleek aanmerkelijk zwaarder dan het kunstgras wat normaal op een korfbalveld ligt, en dat was ook terug te zien. DES was beter dan de thuisploeg, maar na 20 minuten spelen was de stand slechts 1-5. De laatste 10 minuten van de eerste helft knokte de thuisploeg zich steeds dichterbij, met als gevolg een 7-8 ruststand. Na rust bleef het dicht bij elkaar liggen, maar op 9-12 drukte DES door naar 9-15 en daarmee werd de wedstrijd beslist. Uiteindelijk werd er bij 10-16 afgefloten. Een wedstrijd die vooral moeilijk was door de omstandigheden, maar de punten zijn binnen waardoor DES 1 na twee wedstrijden de maximale score heeft. Volgende week komt ACKC op bezoek, zij hebben uit twee wedstrijden twee punten.

Het relatief jonge DES 2 zit in een pittige poule, met veel teams die bakken aan ervaring hebben. Vorige week werd er van (beoogd) concurrent Achilles 3 verloren na een knappe inhaalrace, dit weekend wachtte Dalto 5 uit Driebergen met behoorlijk wat (Reserve) Korfbal League ervaring. Dat was terug te zien aan het begin van de wedstrijd (6-2), maar DES knokte zich terug naar 7-7 en wist de 8-7 ruststand knap om te bouwen naar een 8-12 voorsprong. Op 9-14 had DES de grootste voorsprong van de wedstrijd te pakken, maar in de resterende vijftien minuten kwam Dalto terug tot 14-15. DES kwam op 14-16 maar het antwoord van Dalto volgde meteen. In de slotseconden draaide een schot van de thuisploeg nog uit de korf, waarna DES de rebound bemachtigde en daarmee ook de eerste twee punten van het seizoen. Een heel knappe overwinning! Volgende week wacht het eveneens geroutineerde KZ/Thermo4u 4, weet DES 2 dan wederom te stunten?

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving