Even voorstellen: Sander Baars, de nieuwe coach van DES 2

Zoals vorige week al gemeld, is er een nieuwe trainer/coach voor DES 2 gevonden. Zijn naam is Sander Baars, en Sander is nieuw bij DES. Normaal gesproken zou je langs het veld een praatje met hem kunnen maken om meer over hem te weten te komen, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Daarom stelt Sander zich via deze weg in één keer aan iedereen voor! 

“Hallo allemaal! Ik ben Sander Baars, 42 jaar oud en samenwonend met mijn vriendin Michelle en haar dochter Rosalie. In het dagelijkse leven ben ik sinds 1 maart werkzaam bij een administratiekantoor in Den Haag. Eigenlijk ben ik al mijn gehele loopbaan actief in de administratieve hoek. De switch naar een nieuwe baan is één van het flinke aantal veranderingen dit jaar. Wij hebben afgelopen jaar namelijk een nieuwbouwwoning gekocht in Pijnacker, en hopelijk krijgen we in de zomermaanden onze sleutels van. Dus een nieuwe baan, een nieuw huis en nu een nieuwe korfbaluitdaging! 

Ik heb ooit zelf gekorfbald, nooit echt op hoog niveau.. Ik ben begonnen in de D bij Fortissimo in IJsselstein. Toen ik in de A3 zat zijn we verhuisd naar Pijnacker en heb ik een jaar niet kunnen korfballen. Vervolgens ben ik bij Avanti in de breedtekorfbal gaan spelen en ben ik mijn trainerscarrière gestart. Ik merkte dat ik het trainen geven altijd leuker heb gevonden dan het spelen zelf. Sindsdien doe ik ook eigenlijk alleen nog maar de dingen die ik leuk vind.  

Toen ik 17 was begonnen met de F3, daarna uiteraard steeds een stapje hoger.. Dus de E, D (D-Hoofdklasse), C2. Na deze jaren bij Avanti merkte ik dat mijn ambities niet overeenkwamen met de mogelijkheden bij Avanti, dus toen heb ik de overstap gemaakt naar Fortuna C2 met als doel het jaar erna daar de C1 of B1 te doen. Na dat jaar was de mogelijkheid er wel om deze teams te doen, maar ik wilde daar toen niet het eigen talent in de weg zitten.  
Ik ben naar Valto overgestapt om daar de B1 in combinatie met het 2e te doen. Dat beviel erg goed en dat jaar behaalden we kampioenschappen met zowel de B1 als met het 2e. Valto vroeg toen of ik het 1e wilde oppakken. Die kans heb ik met beide handen aangepakt. In dat jaar coachte ik vaak tegen DES (met toen nog Ard Korporaal als trainer) en we wisselden toen vaak gegevens uit over de gezamenlijke tegenstanders. Een leuke periode!
Na dit jaar besloten naar Vriendenschaar in Bodegraven over te stappen om daar voor twee jaar het 1e op te pakken. Helaas degradeerde Vriendenschaar (voor mijn periode) toen naar de 3e klasse, dus aan mij en het team de taak om weer snel terug te keren naar de 2e klasse. Dit lukte meteen in het eerste jaar. Na deze jaren besloot ik weer terug te keren naar Avanti om daar de A1 op te pakken, die toen in de Overgangsklasse actief was. Vervolgens naar GKV in Den Haag gegaan, waar we in de zaal op een haar na de promotie naar 1e klasse miste. Erg zonde, ik baal daar nog steeds van.
Toen wederom terug naar Avanti om de B1 in de hoofdklasse te coachen. Vervolgens bij KZ Danaiden in Leiden eerst een korte periode waarbij we met het 2e wisten te handhaven, om vervolgens daar het 1e te coachen. Helaas was ik door drukte op werk genoodzaakt te stoppen halverwege. Mijn laatste klus was de C3 bij Avanti, het afgelopen seizoen heb ik geen team gecoacht.  

Ik vind DES een leuke en gezellige vereniging met de nodige ambitie. Dat bleek met name in de tijd dat ik tegen DES coachte, dat waren altijd leuke wedstrijden en de zaalwedstrijden in de Hoornbloem waren altijd “beladen”, veel publiek en de korte ruimte om het veld, maakt het als tegenstander van DES altijd wel lastig. Hopelijk kan ik dit nu van de andere kant ervaren en het gebruiken als voordeel. Ik hoop dus op veel publiek langs de lijn zodra het weer kan!  

Ik heb DES in de tijd van Valto leren kennen als een leuke vereniging. De selectie speelt op een leuk niveau, dat maakt het positieve plaatje wel compleet. De samenwerking met Erwin/Nikki zal hopelijk leiden tot mooie resultaten. Door de drukke periode met ons nieuwe huis en met mijn nieuwe baan denk ik dat DES 2 op dit moment het beste bij mij past. Maar mijn ambitie en fanatisme zal altijd blijven. 

Ik zou mezelf omschrijven als een fanatieke, enthousiaste en ambitieuze trainer, maar uiteindelijk doen we dit toch omdat we het leuk vinden om te doen. Dus de nodige gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijd is net zo belangrijk. Uiteindelijk moet een goede sfeer leiden tot mooie prestaties. Ik vind het leuk om er een team van te maken en de spelers zowel individueel te zien groeien, maar ook als team.  

Mijn ambitie komend seizoen is om van DES 2 een leuk spelend team te maken en een bijdrage te leveren aan de totale selectie van DES. Wat de toekomst mij brengt weet ik niet, maar als de klik goed is, zie ik een langere periode bij DES absoluut zitten. 

Buiten korfbal vind ik het leuk om te wielrennen en te spinnen. Ook ga ik graag weekendjes weg met vrienden of het gezin. Verder goed om te weten dat ik altijd een kater heb…;-) Hij heet Whiskey, een lieve rode kater en is nu 9 maanden oud. Dus ook thuis is het lekker druk af en toe. 

Ik hoop jullie spoedig langs het veld te kunnen zien!”