Update staf DES 1/DES 2 voor komend seizoen

Na een (helaas) vrij kort seizoen 2020-2021, is de TC van DES achter de schermen begonnen met de invulling van de trainersstaf van DES 1 en DES 2 voor het seizoen 2021-2022. Daarover is inmiddels een en ander te melden. Na een samenwerking van drie jaar heeft de TC van DES in goed overleg met de hoofdtrainer Richard van Weert besloten om na het lopende seizoen 2020-2021 de samenwerking te beëindigen. Onder leiding van Richard heeft de selectie flinke stappen gezet in het spelen van de speelstijl die wij bij DES voor ogen hebben. Dit heeft geleid tot mooie wedstrijden, wat weer leidde tot een Hoornbloem gevuld met enthousiast publiek. Helaas heeft dit geen gepast gevolg kunnen krijgen door de uitbraak van Corona. Via deze weg willen wij Richard nogmaals van harte bedanken voor zijn inzet voor de selectie én DES als vereniging en veel succes wensen bij zijn volgende club.

In de afgelopen seizoenen heeft Erwin van der Helm zich als coach kunnen ontwikkelen bij DES 2. Wij zijn blij dat hij de vraag om door te stromen als trainer/coach voor DES 1 positief heeft beantwoord. Het contract is in eerste instantie voor een jaar. Hij zal daarbij geassisteerd worden door Nikki Koster, net als dit seizoen bij DES 2. Met de 31-jarige Van der Helm komt een trainer aan het roer te staan die de club van jongs af aan door en door kent, en vrijwel alle selectiespelers al eerder onder zijn hoede heeft gehad. Met Koster als klankbord denken we een uitstekend duo te hebben voor komend seizoen. We zijn trots dat we de talenten in onze vereniging op deze manier kunnen benutten en wensen hen nu alvast veel succes toe in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De TC is nog druk bezig met het invullen van de vacature voor trainer/coach van DES 2. Meer info hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Sjoerd van Velzen (namens TC) en Arco Valkenburg (namens het bestuur)