Staf van selectie blijft aan

In deze bijzondere tijden is de TC van DES verheugd te melden dat het contract met hoofdtrainer Richard van Weert met een jaar verlengd is. Erwin van der Helm blijft verantwoordelijk voor DES 2, zijn contract loopt nog een jaar door.
Van Weert begint daarmee aan zijn derde seizoen bij de Delftse eersteklasser. In het eerste seizoen onder leiding van Van Weert eindigde DES 1 als zesde in de zaal met negen punten. Op het veld eindigde de ploeg als tweede in de 2e Klasse. Dit seizoen had DES 1 in de zaal al meer punten gehaald dan vorig jaar, te weten 10, met nog drie wedstrijden te gaan. De ploeg was nog in de race voor de derde plaats, maar eindigt uiteindelijk als vijfde. In de ongeldig verklaarde veldcompetitie was DES de nummer twee.
“Ik ben blij met het vertrouwen van de selectie en bestuur voor een 3e jaar. Zeker na een ‘seizoen’ als dit is het weer een kans om nieuwe doelen te stellen en ambities te verwezenlijken”, aldus Van Weert. “We hebben een goede selectie om die doelen te behalen. Laten we hopen dat we in september weer mogen beginnen met de competitie – met publiek uiteraard – zodat we net als afgelopen seizoen weer mooie wedstrijden kunnen spelen. Ik heb er zin in!”
In het eerste seizoen onder Van der Helm maakte DES 2 in de zaal deel uit van de grote middenmoot in hun poule. De ploeg eindigde als vierde met maar twee punten meer dan de nummer zeven die uit de poule degradeert. “Als de competitie was uitgespeeld, hadden wij ons ook gehandhaafd, dat weet ik zeker”, aldus Van der Helm. “De uitdaging is om volgend jaar de volgende stap te zetten in de individuele en collectieve ontwikkeling. Dat hebben we dit seizoen heel goed gedaan, en dat biedt absoluut perspectief.”

Sjoerd van Velzen, namens de TC van DES: “We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat Richard nog een jaar aan DES verbonden blijft als trainer/coach van DES 1. Voor het abrupte einde van de competitie hebben we met de vereniging regelmatig in een volle Hoornbloem genoten van het spel van DES 1. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer ‘gewoon’ korfballen en kunnen we weer genieten van DES, en de leuke wedstrijden die zij onder leiding van Richard zullen neerzetten.”