Selectie handhaaft zich in 1e Klasse

DES 1 en DES 2 zijn ook volgend seizoen weer actief in de (Reserve) 1e Klasse. DES 1 had na de overwinning op concurrent MIA al een uitstekende uitgangspositie, maar handhaafde zich uiteindelijk op eigen kracht. In hun knotsgekke poule kwam DES 2 door hun overwinning twee punten los van de zevende plaats en is daardoor niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

DES 2 beet het spits af tegen Antilopen/Lancyr Deelen 2, waarvan in de heenronde met 21-13 was verloren. DES 2 verloor de wedstrijd toen echter in de eerste vijf minuten, toen het met 5-0 achter kwam en in de eerste 10 minuten van de tweede helft maar één goal wist te maken. Wetende dat Sporting Trigon 2 had gewonnen van de andere concurrent KOAG, was het voor zowel Antilopen als DES een sleutelduel om zich veilig te spelen.

De openingsfase was wederom voor Antilopen, wat binnen drie minuten met 0-2 voor stond. Het restant van de eerste helft was het echter DES wat de touwtjes in handen had. Via 3-2 en 4-4 liep de thuisploeg uit naar 7-5. Antilopen kon op 7-7 komen, DES scoorde weer tweemaal op rij en na een goal van Antilopen werd de rust bereikt bij een 9-8 stand.

Benadrukt werd dat het verdedigend goed ging, maar dat het nog niet gespeeld was. Dat bleek ook wel na rust, toen DES na een kwartier opeens met 11-13 achterstond. Antilopen had het gat steeds op maximaal twee goals weten te houden, en scoorde in heel korte tijd driemaal op rij. Het bleek echter het laatste wapenfeit van de gasten uit Leusden te zijn, die in het laatste kwartier nog maar één goal maakten. Ondertussen was DES redelijk snel terug in de wedstrijd gekomen en met 14-13 voor gekomen, waarna er ruim vijf minuten niet gescoord werd door beide teams. Iedereen in de hal voelde aan dat degene die nu het eerst zou scoren, het momentum in de wedstrijd zou hebben. Gelukkig was dat DES, wat met twee goals op rij de wedstrijd in het slot gooide. In de laatste vijf minuten kon Antilopen geen vuist meer maken, en uiteindelijk werd er met 18-14 gewonnen.
Daardoor staat DES nu op 12 punten. Antilopen en Sporting Trigon hebben er allebei 10, maar spelen in de laatste ronde tegen elkaar waardoor een van hen op 10 blijft staan. De andere degradant wordt Telstar, met acht punten.

Daarna was het de beurt aan DES 1, wat in Leusden met 26-22 had verloren Antilopen. DES knalde uit de startblokken, binnen twee minuten was het 3-0. Antilopen kwam via 5-1 terug tot 6-4, maar DES had de smaak te pakken en kwam meteen op 9-4. Ook nu bleef Antilopen aangehaakt, de ploeg kwam bij 10-7 weer terug tot drie, maar DES gaf niks weg en antwoordde meteen weer met twee doelpunten. Dat verschil van vijf was er bij rust nog steeds; 14-9. DES was scherp in de afronding, verdedigde gedisciplineerd en straalde bovenal vertrouwen uit door voor elkaar te blijven werken.

In de tweede helft leek er niets aan de hand; tot tweemaal toe kwam DES op zeven doelpunten verschil (16-9 en 18-11). Na de 18-11 wist DES echter 10 minuten niet te scoren, en daar maakte Antilopen dankbaar gebruik van door op 18-16 te komen, met nog een kwartier op de klok.

DES liet echter zien dat het geleerd heeft van eerdere wedstrijden. Met drie ‘runs’ van in totaal 11 goals(!) besliste DES in de laatste zes minuten de wedstrijd; via 22-16, 25-17 en 28-18 werd de 29-19 eindstand bereikt. Een overwinning die laat zien wat voor ontwikkeling DES heeft doorgemaakt dit seizoen. De ploeg van Richard handhaaft zich dan ook volledig terecht in misschien wel de zwaarste 1e Klasse, concurrent MIA staat met nog één wedstrijd vier punten achter en zal dus een beslissingswedstrijd moeten spelen. Telstar degradeert.

Volgende week speelt DES om des keizersbaard tegen KOAG, in Krimpen aan den IJssel. Let op: DES 1 en DES 2 spelen niet aansluitend, daartussen zit een wedstrijd van KOAG A1.