• 015-2140317 🗺️ Bieslandsepad 10, Delft

Wedstrijdverslag DES 4 – Dijkvogels 3

Wedstrijdverslag DES 4 – Dijkvogels 3

1 december 2018

DES 4 – Dijkvogels 3

Het is weer zaterdag! Tijd voor een lekker potje korfbal. Hoewel de meeste sterspelers van DES 4 om 18.10u wel  klaar waren om een potje te knallen, kwam een enkeling toch strontchagrijnig aan, want ja: het regende. Al de hele dag. En het waaide ook. Is ook wel huilen natuurlijk. Gelukkig is het zaalseizoen begonnen.

Over de tegenstanders: Dijkvogels 3.  Beetje ouder, beetje langer, beetje dikker, beetje lomper. Kat in’t bakkie zou je denken. Maar nee! Coach Tom (die er gewoon bij was deze wedstrijd, mensen! Koester dit moment!) benadrukte nog even dat we scherp moeten beginnen, en die ouwe knarren helemaal moe moeten lopen. In de oren geknoopt.

Scheids fluit in, laatste woorden, handjeklap en meteen een lekker begin. Doorloopballetje, schotje hier, schotje daar: BAM! 3-0 voor. De klok is nog maar 5 minuten verder.

Dijkvogels krabt zich even achter de oren, bespreekt wat tactieken en voor we het weten staat het ineens 3-3.

Dan wordt het voor beide kanten wat lastiger om te scoren. DES houdt de boel gewoon goed dicht, Dijkvogels gaat achter verdedigen. DES gooit flutballen, Dijkvogels laat ballen onderscheppen. DES gaat wat sneller lopen, Dijkvogels heeft ineens ook meer energie. Om en om wordt er mondjesmaat gescoord, tot de 6-6 stand waarmee we de rust ingaan.

De analyse van Tom:

  • Achter verdedigen is een dingetje: dat kunnen we wel wat beter oplossen (ja, oplossen dus).
  • We lopen wel hard (wordt bevestigd door de rode hoofden), maar blijkbaar niet slim genoeg, want de locatie van de bal is nooit een verrassing. En daar maakt Dijkvogels gebruik van.
  • Verdedigend gaat lekker, net als de communicatie. Moet ook gezegd worden.

Met hernieuwde energie gaan we weer verder. Sommige aanvallen zijn fantastisch en komen rechtstreeks uit het boekje, andere aanvallen zijn ‘iets minder’. We gaan nog even gelijk op, krijgen nog een strafworp mee die op een haar na net geen pitcher werd (is dat dan goed of juist niet..?).

Er wordt aan beide kanten nog wat gewisseld maar het mag allemaal niet meer baten: 10-12 is de eindstand. Opmerkelijk detail: alleen de dames hebben laten zien hoe je een goede kans afmaakt (9,5 van de 10 punten). Heren; doen jullie volgende keer weer mee?!

Dan maar aan het vier-bier. Volgende week weer een kans! Zet het in de agenda: 19:30u thuis tegen ODO. Tot dan!

Paulien