DES 2 kampioen?!

[AFGELOPEN ZATERDAG] Vorige week geen verslag van DES 2 en DES 1, dus daar blikken we nog even kort op terug. DES 2 speelde vorige week uit bij Futura, een tegenstander die van tevoren als niet te onderschatten werd genoemd. DES 2 nam een 1-4 voorsprong, zag Futura langszij komen (4-4) maar stond in het restant van de eerste helft steeds tussen de drie en zes goals voor. Bij rust was het 7-11 in Delfts voordeel, en ook na rust bleef het verschil steeds minimaal drie. Een kwartier voor tijd was het 11-18, het grootste verschil van de wedstrijd, en daarna liet DES het een beetje lopen. Met nog zes minuten op de klok kwam Futura nog op twee, maar uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar; 17-20.

Deze week stond vervolgens ONDO op het programma, de enige ploeg waarvan DES 2 verloor. In Middelburg werd het 14-8, na een dramatische wedstrijd van DES. En ook nu ging het niet van harte. Na een kwartier was het 1-4, maar vijf minuten later was het gelijk en in de laatste vijf minuten voor rust sloeg DES een gaatje; 9-7. In de tweede helft besliste DES 2 het duel binnen tien minuten door op vijf te komen, en die voorsprong werd rustig uitgebouwd met als gevolg een 21-14 overwinning.

Dat betekent het volgende: DES 2 SPEELT VOLGENDE WEEK OM 13.20 HAAR KAMPIOENSWEDSTRIJD! Een onwijs knappe prestatie van dit team. Komen jullie ze aanmoedigen in Sliedrecht?