• 015-2140317

Succesvol Mix TEAM! ALO D1 – DES D1 : 6-8

Succesvol Mix TEAM! ALO D1 – DES D1 : 6-8

Succesvol Mix TEAM!          ALO D1  –  DES D1 : 6-8

We weten allemaal dat de kinderen op een teamsport zitten, bij vereniging en dat korfbal een gemengde sport is! Maar afgelopen zaterdag kwamen al deze zaken samen bij de wedstrijd van de D1! Zaterdag moest namelijk de D1 aantreden zonder de zieken (1x, plus een zieke coach), vakantie (1x) en geblesseerden (1x) en dat terwijl er maar 8 teamleden zijn. En een andere coach kon niet aanwezig vanwege de eigen wedstrijd. Probleem – nee hoor! Niet bij DES!

Op vrijdag en zaterdagochtend werden de puntjes op de i gezet door Jeltje en de (resterende) coach Floor en geregeld dat (hou je vast):

  1. Daphne en Mats nà hun wedstrijd van de D2 zouden aansluiten
  2. Fenna, Erik en Lieke nà hun wedstrijd van de E1 zouden aansluiten
    (waarbij Fenna voor de eerste keer bij de D1 zou invallen en dit heel spannend vond)
  3. Maarten als geheime wapen (want de gemiddelde leeftijd daalde wel heel erg)
  4. Ezra haar E1-pupillen ging begeleiden

En of het allemaal niet hectisch genoeg was – reden een aantal auto’s naar het adres als aangegeven op de website en niet direct naar Sporthal Ockenburg reed!

Uiteindelijk dus met lichte spanning en heel erg gekruiste vingers gingen de ouders (en gelukkig waren dat er weer véél) op de tribune zitten. Na een peptalk door Floor begonnen Yara, Danielle, Jimme, Casper, Che met Daphne, Lieke en Mats aan de wedstrijd. En zoals het gezegde luid: je team is zo sterk als de bank !

En de ‘D1’ startte flitsend! Door een strafworp (goed afgedwongen en gescoord door Che) en een doorloop door Danielle namen ze voorsprong en bouwden dat via extra goals door Daphne, Jimme en weer Daphne werd door voorsprong uitgebouwd tot de ruststand van uiteindelijk 2-5. In de tweede helft werd de spirit hooggehouden door opnieuw goals door Danielle, Che (2x) én de succesvolle invalbeurten van Fenna en Erik. Zowel de D2 gastspelers als de E1 gastspelers speelden in het team alsof ze nooit anders hebben gedaan! Met een uiteindelijk klinkende en verdiende overwinning van 6-8 als gevolg!