Selectie trapt seizoen af; DES 1 wint, DES 2 gaat nat

Na een intensieve voorbereiding waarin zowel DES 1 als DES 2 zich van haar beste kant lieten zien, startte de selectie dit weekend de competitie. DES 2 mocht al om 10.00(!) aantreden in Capelle aan den IJssel tegen KCC 4, terwijl DES 1 om 15.30 in Mijdrecht (vlak onder Amstelveen) tegen Atlantis 1 het toneel betrad.

Op een tijdstip waarop veel selectiespelers al héél lang niet meer hadden gespeeld, startte DES 2 tegen het geroutineerde KCC 4. Een ervaren ploeg met veel spelers die op hoog niveau hebben geacteerd, maar DES bood goed weerstand. Bij 3-2 kwam KCC voor het eerst op voorsprong, meteen werd het ook 4-2 maar DES bleef in de achtervolging. Op 5-4 was het verschil weer teruggebracht naar één, maar KCC kwam op 7-4 en wist die marge van drie steeds intact te houden. Op 9-7 drukte de thuisploeg zelfs door naar 12-7. Op dat moment was de eerste helft pas halverwege. Veel goals, dus het was de vraag of KCC én DES in staat waren deze lijn door te trekken. Het antwoord daarop bleek een volmondig ja. DES knokte zich terug naar 12-10, zag KCC weer uitlopen naar 14-10 en had bij rust 16-13 op het scorebord gebracht.
In de tweede helft waren de doelpunten wat schaarser, mede dankzij een flinke regenbui die over het KCC-veld trok. Snel na rust maakte KCC 18-13, en dat bleek ook de genadeklap. Via 20-13 en 22-15 werd het 25-16, ook meteen de eindstand. DES kon één helft mee met de ervaren rotten van KCC, en kan daar hoop uit putten voor volgende week.

Bij DES 1 duurde het even voordat het eerste doelpunt viel, maar na 4 min stond er dan wel 0-1 op het scorebord. Snel daarna ook de 0-2, maar halverwege de eerste helft was Atlantis weer langszij gekomen (5-5). DES maakte meteen de 5-6, maar zag Atlantis het initiatief nemen en daarmee ook een 8-6 voorsprong. DES oogde loom, speelde absoluut niet op de toppen van haar kunnen maar kon dankzij vier goals op rij toch weer twee goals loskomen  en ging met eenzelfde marge de kleedkamers in, net voordat er een stortbui naar beneden kwam; 9-11.

In het eerste kwartier na rust besliste DES vervolgens de wedstrijd. Op 11-13 scoorde de ploeg van Richard viermaal op rij, en een goal van Atlantis werd beantwoord met weer drie Delftse doelpunten. Met nog minder dan tien minuten te spelen was het inmiddels 12-20. Er werd bij de mannen nog wat gewisseld, ook zij pikten hun goaltje mee, en bij 15-25 werd er afgefloten. Volgende week speelt DES 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 15.30 wacht het Haagse GKV dat in de eerste speelronde flinke klop kreeg van Vitesse.