Selectie start zaalseizoen positief; verslag van de eerste twee speelrondes

Sinterklaas staat op het punt staat het land te verlaten en de Kerstman popelt om zijn intrede te doen. Tussen alle feestdagen door wordt er echter ook ‘gewoon’ gekorfbald, zo ook door de selectie. DES 1 en DES 2 hebben een pittige poule, en hebben er allebei inmiddels twee wedstrijden opzitten. Omdat daar nog niet over bericht was, een samenvatting van de eerste twee speelrondes van DES 1 en DES 2.

DES startte het seizoen tegen Rust Roest. Voor DES 2 was dit een duel waarin de punten gehaald moesten worden. En dat straalde DES 2 uit, de ploeg was korfballend beter dan de Eindhovenaren maar had moeite met de dames van de gasten. Zij leken niet te kunnen missen, en hielden Rust Roest in de wedstrijd. DES 2 hield het hoofd echter koel, al gaf het aan het einde nog bijna een voorsprong weg. In de slotfase viel echter de bevrijdende 22-20, en ondanks dat Rust Roest nog aanzette voor de aansluitingstreffer viel die niet meer.
Dan DES 1. Ook zij namen meteen het heft in handen, om via 1-1 uit te lopen naar 3-1. Op 5-2 volgde een time-out van de Eindhovenaren met als gevolg een kleine opleving (5-4), maar DES hield haar spreekwoordelijke kop erbij en kwam via 6-5 op 8-5 en 9-6. Na een discutabele gele kaart en bijbehorende strafworp volgde een time-out voor DES, en juist Rust Roest profiteerde. Zij kwamen op 10-10, en daarna ook weer op 11-11. Vlak voor rust kon DES door twee goede goals toch met een positief gevoel de kleedkamers ingaan (13-11), en meteen na rust volgde de 14-11. Rust Roest bleek echter taai, en kwam weer langszij (14-14). Bij DES ging het steeds moeizamer, en Rust Roest profiteerde dankbaar. Na de 15-14 scoorde Rust Roest wederom driemaal op rij, en DES leek het helemaal kwijt. Tot tweemaal toe werd de aansluitingstreffer gescoord (16-17 en 17-18), maar Rust Roest scoorde op het juist moment. Toen de gasten op 17-20 kwamen en een time-out namen, leek het gespeeld. Nu was het echter DES wat zich van haar sterkste kant liet zien. De 18-20 werd gevolgd door de 19-20, en na een periode van doelpuntloze aanvallen volgde zelfs de 20-20. Spannend was een understatement voor deze slotfase. DES kreeg de bal in de aanval met nog genoeg tijd voor een schotklok. Onder hoge druk werd het schot genomen, en afgevangen. Aangeef ernaast, oplossen en met nog 3 seconden werd de bal uitgespeeld en geschoten. Een fractie van een seconde voor de zoemer keek, wat voor iedereen overigens een eeuwigheid leek te duren, viel de bal door de korf. Immense ontlading bij alles wat rood-wit was, en een welverdiende 21-20 overwinning.

Vol goede moed trok de selectie vorige week vervolgens naar Krimpen aan den IJssel, voor het treffen met KOAG. Voor zowel DES 1 als DES 2 een tegenstander die hoog werd ingeschat. DES 2 kon in de eerste helft aardig meekomen, kreeg in de tweede helft verdedigend haar zaakjes beter op orde maar viel juist aanvallend stil. Zo kon KOAG uiteindelijk met 17-13 de wedstrijd naar zich toe trekken.
DES 1 startte uitstekend; via 0-3 en 1-4 werd het 2-6, 3-7 en 4-8. Daarna viel DES weer stil, net als tegen Rust Roest. KOAG kon op 8-8 komen, kwam zelfs op 9-8 dus na de 9-9 volgde de time-out van DES. Dat deed de rood-witten goed. Na de 10-9 van KOAG volgde drie Delftse goals op rij, en die marge van twee was bij rust nog steeds intact (11-13). In de tweede helft hield DES voor zover mogelijk haar voet op het gas. Via 11-14 en 12-15 werd het 14-15, maar DES bleef nu wél bij de les. De gasten kwamen op 14-17, en de 15-17 werd meteen beantwoord met de 15-18. Steeds als KOAG tekende voor de aansluitingstreffer, kon DES ervoor zorgen dat zij meteen weer scoorde. Met nog zo’n vijf minuten te gaan kwam DES van 18-19 op 18-21, en leek het met twee punten ervandoor te gaan. Helaas viel het dit keer niet goed uit voor de ploeg van Richard. Via twee afstandsschoten en een strafworp kwam KOAG op 21-21. Door miscommunicaties werd de laatste aanval niet goed uitgespeeld, zodoende werd 21-21 de eindstand. Een verloren punt, waar DES vooraf voor getekend had.
Dit weekend wachten de taaie Zeeuwen van Fortis, en alle steun is welkom om de duels met de ongeslagen koploper (zowel bij DES 1 als DES 2) tot een goed einde te brengen!