Selectie sluit driekamp bij Die Haghe ongeslagen af

Dit weekend trokken DES 1 en DES 2 naar Den Haag. Na oefenwedstrijden tegen Dubbel Zes/Futura en RWA werd er nu een driekamp gespeeld bij Die Haghe, tegen de selecties van de gastheer en van Maassluis. De wedstrijden waren iets korter dan normaal (2x 18 minuten), maar gezien de felle zon en weinige schaduw zullen weinigen daar over hebben geklaagd.

Twee wedstrijden tegen ploegen die – net als DES 2 – in de Reserve 1e Klasse spelen, een goede test na de wedstrijden tegen tegen 2e-klasser Dubbel Zes/Futura 2 (winst) en 1e-klasser RWA 2 (gelijkspel). DES 2 speelde de openingswedstrijd tegen Maassluis 2, en kwam in die wedstrijd eigenlijk geen moment écht in de problemen. De ploeg kreeg van Erwin een aantal specifieke opdrachten mee, en voerde die heel aardig uit. Uiteindelijk werd er ruim gewonnen van Maassluis, en twee rondes later mocht het 2e tegen Die Haghe aantreden. De thuisploeg begon loepzuiver, met vier goals uit hun eerste vijf aanvallen, maar DES 2 bleef kalm en trok de wedstrijd daarna naar zich toe. Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk met duidelijke cijfers gewonnen, een teken dat het met de mentale weerbaarheid van deze jonge ploeg wel goed zit.

DES 1 speelde meteen daarna hun eerste wedstrijd van de dag, ook tegen Die Haghe. Vorig seizoen degradeerde Die Haghe in de zaal uit de Overgangsklasse, nadat het een seizoen eerder uit de Hoofdklasse was gedegradeerd. Sindsdien hebben er veel mutaties plaatsgevonden bij de Hagenezen, die dit seizoen in de 1e klasse zullen acteren. DES speelt dit seizoen in de 2e klasse, maar wil omhoog en die ambitie lijkt niet ongegrond. Tegen Die Haghe dicteerde de ploeg van Richard, en na een 4-7 ruststand werd er met 7-13 gewonnen. Na een ronde rust begon DES 1 aan haar tweede en laatste wedstrijd, tegen 1e-klasser Maassluis. Een iets rommeligere wedstrijd, maar ook nu dicteerde DES. Na 18 minuten korfballen was het 7-3, en uiteindelijk hield DES het de tweede helft goed dicht en werd er met 15-5 gewonnen.

Zodoende wist de selectie alle vier haar wedstrijden te winnen. Komende dinsdag oefenen DES 2 (19.15) en DES 1 (20.30) bij Achilles in Den Haag, daarmee wordt de oefencampagne afgesloten. Dit weekend starten DES 1 en DES 2 de competitie. DES 2 speelt om 10.00 in Capelle aan den IJssel tegen KCC 4, DES 1 is om 15.30 te gast bij Atlantis uit Mijdrecht.