Selectie besluit zaalseizoen met nederlagen tegen KOAG

Een week nadat de selectie zich definitief veilig speelde dankzij overwinningen op Antilopen/Lancyr Deelen, werd het zaalseizoen afgesloten met duels tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. DES 2 had thuis met liefst 21-14 gewonnen van KOAG, terwijl DES 1 met 14-19 verloor van de groen-gelen.

Voor DES 2 de opdracht om in deze spannende poule zo hoog mogelijk te eindigen, want bij winst op KOAG was er nog een kans dat de tweede plek behaald zou worden. De rood-witte reserves kwamen nog wel met 0-1 voor, maar liepen daarna steeds achter de feiten aan. Op 3-3 demarreerde de thuisploeg naar 6-3 en net toen DES tien minuten voor rust terug leek te komen in de wedstrijd (7-6) scoorde KOAG binnen vijf minuten vier keer. De rust werd bereikt bij een 12-7 stand.

De eerste twaalf minuten na rust bleef DES nog aangehaakt met steeds een achterstand van rond de vier, vijf goals. Na de 15-11 viel het doek echter definitief. Binnen vier minuten liep KOAG uit naar 20-11, de wedstrijd daarmee in het slot gooiend. In de resterende 13 minuten speelde KOAG de wedstrijd freewheelend uit, terwijl DES het duel plichtmatig uitspeelde. Bij 26-17 werd er afgefloten, waardoor DES als zesde eindigt in de poule.

Na de onderbreking (de selectie speelde namelijk niet aansluitend, tussen de wedstrijden van DES 2 en DES 1 speelde KOAG A1) was het 1e aan de beurt. De openingsfase ging er gelijk op, DES ging van 1-0 naar 1-2 en 2-3 maar zag KOAG vervolgens weer met 4-3 voor komen. Op 5-4 counterde DES naar 5-7, en dat bleek het kantelpunt. Niet voor DES, maar voor de thuisploeg. DES scoorde in de resterende tien minuten van de eerste helft nog maar één keer, en zag KOAG in een periode van zes minuten liefst 10(!) keer scoren. Zo ging het van 5-7 naar 15-7, en werd de rust bereikt bij 15-8.

In de tweede helft kon DES er nooit meer écht een wedstrijd van maken. KOAG kwam meteen op 17-8, en stond meermaals met tien goals achter (20-10, 22-12, 24-14, 25-15, 26-16). Bij het eindsignaal stond ook het grootste verschil op het scorebord, 11 goals. Ook DES 1 eindigt daarmee als zesde in de poule.