DES verliest van Kinderdijk en draagt koppositie over

Met vijf punten uit drie wedstrijden trok DES 1 als koploper van poule 1E naar Alblasserdam voor het treffen met Kinderdijk. Bij winst zou de ploeg van Richard het jaar 2019 als koploper afsluiten, een mooie prestatie van deze jonge ploeg.

Eerst was DES 2 aan de beurt, en de ploeg van Erwin en Nikki had het moeilijk in de openingsfase. Verdedigend was het aftasten, en had de ploeg moeite om de lijn in het spel van Kinderdijk te ontdekken. Daardoor kon de thuisploeg een voorsprong nemen van vier punten verschil. In de tweede helft had DES het verdedigend echter steeds beter voor elkaar, ook na tactische wissels van Kinderdijk, en aanvallend werd de ploeg slimmer en zuiverder. Zo kantelde de wedstrijd volledig, en werd een achterstand van vier punten een voorsprong van vijf en later zelfs zes doelpunten. Ondanks dat Kinderdijk de laatste vijf minuten het achterverdedigen naar een nieuw niveau tilde door überhaupt niet te verdedigen en dit door de scheidsrechter werd beloond, kwam de overwinning niet meer in gevaar en nam DES 2 middels een 15-20 overwinning de punten mee. Conclusie, na een kwart van de competitie; de ploeg hoeft voor niemand bang te zijn, en kan zich misschien wel bovenin gaan roeren.

Daarna mocht koploper DES 1 het opnemen tegen nummer twee Kinderdijk, dat slechts één punt minder had verzameld na drie wedstrijden. Na wat fouten bij het voorstellen van DES ging de wedstrijd van start. Dat wil zeggen, Kinderdijk ging van start. Met een imponerend schotpercentage overblufte zij DES, door binnen no-time op 4-0 te komen. Een time-out was het logische gevolg, maar zonder resultaat. Via 7-0 en 9-1 liep Kinderdijk uit naar een 13-3 tussenstand, en uiteindelijk een 15-6 ruststand. In de tweede helft kwam Kinderdijk snel op 18-6, maar daarna lagen de scoreverhoudingen veel dichter bij elkaar. Spannend werd het niet meer, DES kreeg het verschil niet onder de 9 en daardoor bleven de punten in Alblasserdam. Kinderdijk won uiteindelijk met liefst 29-19, en gaat zodoende als koploper 2020 in.

De selectie komt op 11 januari weer in actie, thuis tegen Juliana wat zowel bij DES 1 als DES 2 in de onderste regionen van de poule bivakkeert. Tussendoor wordt er op 4 januari nog geoefend tegen RWA 1 en RWA 2, zodat DES er in 2020 meteen weer staat. De steun van iedereen is daar heel welkom bij, de supporterssteun tijdens de wedstrijden tegen Fortis en Rust Roest doen de selectie veel goeds!