• 015-2140317

DES pakt door met komst Floris van Willigen

DES pakt door met komst Floris van Willigen

Opnieuw een versterking voor de selectie van DES; Floris van Willigen sluit volgend jaar aan bij de selectie van DES. Van Willigen komt over van Fortuna 3, waar DES 2 tegen speelt op het veld.

Van Willigen (19) is via zijn broertje Mees (DES A1) al eerder in contact geweest met DES. “Ik ben met Coen Kunz (STC, red.) in gesprek geweest en heb ook Richard van Weert (coach DES 1, red.) gesproken. Daar heb ik een heel goed gevoel aan overgehouden, en op basis daarvan heb ik de knoop doorgehakt. Het hele idee wat erachter zit maakt het heel aantrekkelijk om nu met z’n allen te beginnen aan iets wat op de lange termijn als doel gesteld is.”

Naast zijn broer heeft Van Willigen nog een ander familielid rondlopen bij DES; zijn neef Farian de Roo, sinds dit zaalseizoen actief in de selectie. “Ik heb ook met Farian contact gehad, en dat bevestigde het beeld wat ik vanaf buiten al had over de club en de selectie. Het blijkt uit alles dat DES een heel warme club is, vol ambitie.”

Van Willigen, tweedejaars student aan de opleiding Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, is in de jeugd begonnen van Excelsior, om in de A-junioren de overstap te maken naar Fortuna. Daar is hij momenteel bezig aan zijn eerste jaar in de senioren. “Het is fijn om dat jaartje ervaring mee te nemen, daar heb je natuurlijk toch wat voordeel van.

Ondanks dat het tweede deel van het veldseizoen er nog aankomt, waarbij Van Willigen met Fortuna 3 tegen DES 2 zal spelen, staat hij te popelen om bij DES te beginnen. “Om met deze jonge groep ergens aan te bouwen is een  mooi toekomstbeeld, iedereen is ambitieus dus ik heb veel zin om deel uit te maken van de groep. Mijn doel is om op korte termijn als allrounder iets toe te voegen aan de groep, en op de lange termijn op te klimmen met de club. Ik ben sterk vanuit de rebound, maar ben ook een meescorende speler die vanuit de punt kan spelen.”

Coen Kunz is namens de TC content met de komst van Floris. “We zijn blij dat Floris nu voor DES heeft gekozen. Met zijn seniorenervaring is hij zeker in staat een meerwaarde voor DES te worden. Het toevoegen van Floris aan onze selectie betekent een volgende stap in het proces wat op de lange termijn ertoe moet leiden dat DES bovenin de top van de Eerste Klasse terecht komt.”

Eerder werd al bekend dat het contract van hoofdtrainer Richard van Weert is verlengd, en Erwin van der Helm trainer van DES 2 wordt. Daarnaast maakte Sanne Biemans de overstap, nadat Farian de Roo dit zaalseizoen al aansloot bij de selectie van DES, en zullen zowel Nick van Zwet als Sascha Kouwenhoven volgend jaar ook voor DES spelen.