DES D1 wint spannende wedstrijd

Zaterdag 20 januari moest DES D1 spelen tegen Excelsior D2. Vorige week nipt van koploper ODO verloren, daarom was het zaak vandaag de punten te pakken tegen Excelsior. De punten in de uitwedstrijd tegen Excelsior werden gedeeld (6-6), dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Tijdens het praatje voor de wedstrijd kwamen de gebruikelijke punten naar voren: inzet tonen en voor de bal willen gaan – goed gooien (en goed vangen), in de verdediging door de knieën, gefocust op de tegenstander en mee blijven lopen met de tegenstander tot aan de paal.

Lieke speelde voor de geblesseerde Daniëlle (enkel), Isa was weer hersteld van haar voet blessure en met Mats en Daphne op de bank kon de wedstrijd beginnen.
DES had moeite met aanvallen, we kwamen moeilijk vrij en de pasing was niet altijd goed. Verdedigend hield DES het goed dicht. Excelsior kreeg de betere kansen en liep uit naar 0-3. De tweede 12,5 minuut herpakte DES zich en met inzet en goede aanvallen gingen we de rust in met een 3-4 achterstand. In de rust aangegeven dat als we zo door zouden gaan, we goede kansen hadden om deze wedstrijd te winnen.
Daphne kwam in het veld voor Lieke en in de aanval werd goed overgegooid en kwamen er volop kansen. DES D1 toonde inzet en was gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen – met een aantal mooie doelpunten en goed verdedigen stond er 8-5 voor DES op het scorebord. DES bleef knokken – Excelsior maakte nog twee strafworpen, maar ook DES bleef mee scoren. Met 10-7 voor DES werd Juliën gewisseld voor Mats. Excelsior maakte nog één doelpunt, eindstand 10-8.

Een spannende wedstrijd waar de D1 terugkwam van een achterstand. Vandaag liet de D1 zien waar we elke week op trainen; goed gooien en vangen, rugkanten lopen om vrij te komen (en er vandaag zelfs 2x uit scoren!), de juiste kansen pakken (afwisselend doorlopen en schoten) en met volle inzet door blijven gaan! Complimenten D1!

Volgende week de wedstrijd tegen Weidevogels – als we dezelfde inzet tonen als tegen Excelsior, kunnen we ook deze wedstrijd winnen!